Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ігнат повідомив, чому нові російські ракети Х-35 становлять загрозу для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Ігнат повідомив, чому нові російські ракети Х-35 становлять загрозу для України

ЗСУ пояснили у чому складність збиття російської протикорабельної ракети Х-35, системи яких розмістили поблизу українського кордону.

15 червня 2023, 18:48
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат вказує, що протикорабельні ракети Х-35 ракетного комплексу "Бал", які Росія розмістила у Брянській області буде важче збивати ніж "Калібри" та Х-101. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Главком".

Ігнат повідомив, чому нові російські ракети Х-35 становлять загрозу для України

Протикорабельна ракета Х-35. Фото з відкритих джерел

Юрій Ігнат вказує, що російські військові перенесли ближче до українського кордону ракетний комплекс "Бал". Таким чином Україна отримала чергову загрозу з боку Росію, адже ця система використовує ракети Х-35, які Сили протиповітряної оборони здатні збивати, однак за словами речник Повітряних сил це робити складніше.

"Ракета цього комплексу має бойову частину до 150 кг, що менше, ніж у "Калібрів" та Х-101. Сама ракета є меншою, через що її важче виявити. Вона призначена летіти над водою і може притискатися нижче до землі", – розповів Ігнат.

Речник Повітряних сил ЗСУ вказує, що українським військам вже вдавалось збивати ракети Х-35. Росія завдала ними атак з акваторій чорного моря по Миколаївській та Одеській областях.

"У противника є дефіцит ракетного озброєння – крилатих та балістичних ракет. Саме тому такі речі як протикорабельні комплекси з'являються на півночі, там де немає моря", — повідомляє Юрій Ігнат.

Система "Бал" – це російський береговий мобільний ракетний комплекс, який використовує протикорабельну ракету Х-35. Його головне призначення збивати контроль територіальних вод. Дальність ураження ракети Х-35 складає 120 км, більш сучасна версія Х-35У здатна досягати цілі на відстані 260 км. Швидкість польоту ракети досягає близько 1000 км.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія збільшила кількість бойових дельфінів для оборони Севастополя.

Також "Коментарі" писали, що військовослужбовець РФ розстріляв свій взвод під Бахмутом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини