Головна Новини Суспільство Війна з Росією Хто насправді стоїть за підривом Кримського мосту – до чого це призведе
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто насправді стоїть за підривом Кримського мосту – до чого це призведе

Основний удар припав по автомобільній частині Кримського мосту. Цистерни з пальним, що йдуть по залізничній частині моста, стали явно вторинною ціллю

8 жовтня 2022, 13:35 comments3636
Поділіться публікацією:

Підрив Кримського мосту залишається топ-темною суботи. Експерти екслюзивно для видання "Коментарі" розповіли, хто за цим може стояти – і що означає в ракурсі російсько-української війни.

Хто насправді стоїть за підривом Кримського мосту – до чого це призведе

Кримський міст. Фото: з відкритих джерел

Не виключено, що підрив Кримського мосту – справа рук яструбів, прихильників війни до перемоги

Колишній працівник СБУ та консультант Комітету Верховної Ради з питань національної оборони безпеки Іван Ступак не виключає, що підрив на Кримському мості – справа рук самих росіян.

"Цистерни з пальним, що йдуть по залізничній частині моста, стали явно вторинною ціллю. Супутнім збитком, скажімо так. Основний удар припав по автомобільній частині споруди. Били не реактивними системами залпового вогню (РСЗВ) HIMARS. Ми ними стільки прасуємо Антонівський міст на Херсонщині, а він і досі стоїть. А тут – одразу обвалення кількох прольотів. Не виключаю, що цей підрив – справа рук яструбів, прихильників війни до перемоги. Мета – переконати Путіна провести рішучі дії проти України. Піти на відкриту війну, зокрема з використанням ядерного озброєння", – пояснює експерт.

На його думку, ескалацію на фронті тепер гарантовано. За Кримський міст, який став символом окупації українського півострова, рашисти точно мститимуть, впевнений він. Як упевнений і в тому, що Україна не здригнеться – і продовжить деокупацію своїх територій, включаючи Крим.

Ситуація змусить жителів Криму поставити питання про те, чи може окупаційна влада забезпечити їм безпеку

Політтехнолог Петро Охотін звертає увагу, що поки що немає офіційних коментарів з боку України. Тролінг, який влаштували представники Офісу президента, а також Міноборони України – не береться до уваги.

"Відповідно, – пояснює він, – поки що можемо вважати те, що відбувається на Кримському мосту, просто покаранням росіян вищими силами. Припускаю, що ситуація змусить жителів Криму поставити питання про те, чи можуть окупаційні власті забезпечити їм безпеку. Можливо, дехто згадає і вибухи в Росії 1999 року, які дивним чином співпали з публічною кампанією Володимира Путіна".

Однозначно можна вважати, продовжує Петро Охотін, що росіяни все більше задаватимуться питанням: "Що ж це за "спецоперація" така, кому вона вигідна і чому за авантюри Кремля платити повинні прості росіяни?". Спочатку ці дискусії класично вестимуться на кухнях, а далі є ймовірність того, що розмови виллються і в політичні дії, прогнозує експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Росії відреагували на пожежу на Кримському мості: доповіли особисто президентові Путіну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення


Новини