Головна Новини Суспільство Війна з Росією Хто має більше переваги під час зимової погоди: українські військові чи російські окупанти
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто має більше переваги під час зимової погоди: українські військові чи російські окупанти

Аналітик з безпеки та оборони назвав складнощі з якими зіштовхнеться українська армія під час настання зимової погоди.

21 вересня 2023, 15:33
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Британський аналітик з безпеки та оборони професор Майкл Кларк пояснює, які переваги та недоліки мають українські сили та російська армія у період зимової погоди. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

Хто має більше переваги під час зимової погоди: українські військові чи російські окупанти

Які переваги України під час зимової погоди. Фото з відкритих джерел

За словами Кларка зимова погода має свої переваги та недоліки для кожної сторони. Зокрема для України багнюка та висока вологість землі ускладнює рух танків та іншої бронетехніки, крім того, вони стають більш уразливішими на дорогах для артилерії чи авіації. Піхоті також складно просуватись вперед через багнюку, тоді як ворогу з позиції окопів легше працювати, навіть, якщо їх підтоплює.

Однак Кларк наголошує, коли прийдуть морози і земля стане твердою, тоді танки знову зможуть активно рухатись вперед. Крім того, британський аналітик вказав на недоліки окопів під час таких погодних умов.

"Чоловіки в окопах і на оборонних позиціях дуже страждають на морозі, якщо їхній одяг, спорядження та їжа неякісні", — стверджує Кларк та додає, що в момент коли дерева втрачають листя, стає більше можливостей для ударів безпілотників та мінометних снарядів по окопних позиціях.

Загалом Майкл Кларк сходиться на думці, що зима є жахливою для усіх сторін під час війни, яка однак вказує на ключові відмінності між арміями.

"Це також сезон, коли моральний дух, підготовка, обладнання та організаційні відмінності між будь-якими двома арміями є найбільш різкими", — говорить британський аналітик з безпеки та оборони.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що нове соціологічне дослідження вказує на зменшення довіри українців до військових та ветеранів.

Також "Коментарі" писали про президента Литви, який заявив, що Росія готується до ще більших військових дій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини