Головна Новини Суспільство Війна з Росією Президент Литви: РФ готується до ще більших військових дій
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Литви: РФ готується до ще більших військових дій

Лідер Литви навів аргументи, чому у Кремлі готуються до масштабних воєнних дій у майбутньому.

21 вересня 2023, 12:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Литви Гітанас Науседа під час виступу на сесії Генеральної асамблеї ООН назвав війну в Україні глобальною проблемою для всього світу. Литовський лідер наголосив, що Росія планує ще більш масштабні військові дії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посилання на видання LRT.

Президент Литви: РФ готується до ще більших військових дій

Президент Литви Гітанас Науседа. Фото з відкритих джерел

Науседа під час виступу наголосив, що конфлікти та заворушення по всьому світі зростають, що загрожує світовому порядку та міжнародним правилам. Президент Литви зосередився на війні в Україні та закликав до рішучих дій проти Росії.

"Міжнародна спільнота має посилити тиск на Росію, щоб вона припинила її навмисні напади на українських цивільних та цивільну інфраструктуру", — сказав Науседа.

Президент Литви вважає, що призупинення з боку Росії участі в договорі про скорочення стратегічного озброєння та виходу з Договору про збройні сили у Європі вказують на бажання Кремля продовжувати війну.

"Це означає, що Росія готується до ще більших бойових дій, а не до миру", — сказав Науседа.

Гітанас Науседа говорить, що політику "сили страху" від Росії можна зупинити лише разом. Крім того, президент Литви наголосив, що Україна має повернути всі свої території станом на 1991 рік.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що крім Польщі, Україна може втратити підтримку ще одного союзника. Через вибори в європейській країні може змінитись влада і до уряду прийде проросійський політик з популістичними поглядами.

Також "Коментарі" писали, що в країнах G7 готуються до довготривалої війни в Україні. ЗМІ дізнались прогноз тривалості війни, який обговорюють світові лідери. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

21 вересня 2023, 11:32

Конфлікти і заворушення зростають як навколо Ізраїлю. Фінансові статки юдейської банківської системи теж зростають. Це ціна яку платить світ за допомогу корумпованому нацистському Злу. Маразм Байден зі своїм корумпованим синком підставили весь світ і програли


Новини