Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні впав відсоток довіри до військових
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні впав відсоток довіри до військових

Нове соціологічне дослідження вказує на зменшення довіри українців до військових та ветеранів.

21 вересня 2023, 14:55 comments2329
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Дані соціологічної групи "Рейтинг" свідчать, що в українців знизилась абсолютна довіра до військових станом на вересень вона становить 61%. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Military Media Center.

В Україні впав відсоток довіри до військових

В Україні впав відсоток довіри до військових. Фото з відкритих джерел

Соціологічна група "Рейтинг" провела опитування на тему "Образ ветеранів в українському суспільстві", де дізналась ставлення українців до ветеранів війни та військових. Згідно з цим дослідженням відсоток абсолютної довіри до ветеранів знизився з 71% до 58%. А рейтинг за тим же показником  до військових, впав до 61%, тоді як у лютому 2023 року він був на рівні 75%

"Немає нічого дивного у цих оцінках. Насправді вони не можуть бути добрими, бо країна знаходиться 1,5 року в повномасштабній війні", — пояснює результати заступник директора Соціологічної групи "Рейтинг" Любомир Мисів та додає, що цивільне населення переживає економічні негаразди.

За словами Мисіва, загальний рівень довіри до ветеранів та військових в Україні хоч і знижується, однак сягає показника понад 90%.

Соціологи також фіксують значне зростання можливих ризиків для ветеранів у цивільному житті. Зокрема до них відносять відсутність роботи – 42%, зловживання алкоголю та наркотичних речовин – 43%, порушення законів – 23%, конфлікти у родинах – 46%, самогубства – 28%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Литви заявив про приготування Росії до ще більших військових дій.

Також "Коментарі" писали, що у Німеччині зробили тривожний прогноз щодо завершення війни в Україні. Німецький генерал-майор озвучив дату, до якої може тривати війна в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини