Головна Новини Суспільство Війна з Росією Хороші новини для України: яку зброю ще передасть Німеччина для захисту неба
commentss НОВИНИ Всі новини

Хороші новини для України: яку зброю ще передасть Німеччина для захисту неба

Посол ФРН в Україні підтвердив, що Німеччина до кінця року відправить Україні ще дві системи IRIS-Т

13 листопада 2023, 17:00
Поділіться публікацією:

До кінця 2023 року Україна отримає ще дві системи протиповітряної оборони IRIS-Т від Німеччини для захисту цивільної та енергетичної інфраструктури від російських ударів узимку. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив посол Німеччини в Україні Мартіа Єґер під час спеціального заходу NV "Формула успіху України".

Хороші новини для України: яку зброю ще передасть Німеччина для захисту неба

IRIS-Т. Фото: armyinform.com.ua

Дипломат нагадав, що підтримка України з боку Німеччини спрямована значною мірою на таку сферу, як протиповітряна оборона, зокрема постачання таких систем як Gepard, IRIS-Т та Patriot.

"Ми дуже раді, що змогли до цього долучитися, і зараз ми дивимося на найближче майбутнє, а саме на зиму. Ми надаватимемо додаткові системи ППО, тут будуть і Patriot, і IRIS-Т", — зазначив Єґер.

За його словами, зараз в Україні розгорнуто три системи IRIS-Т, а до кінця цього року заплановано п'ять.

На думку посла, це має бути запорукою ще більшої безпеки українських міст для їхнього захисту від російських ударів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — з наближенням холодів тема російських атак на українську енергосистему і нашої готовності до цього стає більш обговорюваною. Міністр енергетики Герман Галущенко запевняє, що російська армія зараз масово не атакує ракетами та дронами енергетичну інфраструктуру, вичікуючи, коли стане холоднішою. При цьому Галущенко, як раніше президент України Володимир Зеленський, вважає справедливим завдавати ударів у відповідь по російській енергетичній інфраструктурі. Як оцінюєте дані заяви та загалом підготовку України до атак ворога по нашій енергосистемі? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло — чи реально зараз рухатися до мети про вихід на кордони 1991 року: як може змінитись війна найближчим часом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини