Головна Новини Суспільство Війна з Росією ГУР: Окупанти готують радіаційну провокацію на ЗАЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

ГУР: Окупанти готують радіаційну провокацію на ЗАЕС

В найближчі години рашисти готують масштабну провокацію з імітації аварії, повідомляє ГУР

26 травня 2023, 22:19
Поділіться публікацією:

Окупанти готують масштабні провокації зі створення осередку радіаційної небезпеки. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву ГУР.

ГУР: Окупанти готують радіаційну провокацію на ЗАЕС

ГУР зробив заяву

"Найближчі години рашисти готують масштабну провокацію з імітації аварії на Запорізькій атомній електростанції, — сказано в заяві Головного управління розвідки Міністерства оборони України. - Для цього буде проведено удар безпосередньо по території ЗАЕС. Після цього буде оголошено про  аварійний витік радіоактивних речовин. В інциденті традиційно буде звинувачено Україну. Щоб максимально приховати свої дії рашисти зірвали заплановану на сьогодні ротацію персоналу постійної моніторингової місії МАГАТЕ".

Мета цієї акції — спровокувати міжнародну спільноту на проведення детального розслідування під час якого буде зупинено всі бойові дії. Таким чином рашисти сподіваються отримати жадану паузу, яку використають для перегрупування окупаційного контингенту та зупинки українського контрнаступу, сказано в заяві ГУР.

Нагадаємо, що ЗАЕС — це найбільша в Європі й третя у світі за сукупною потужністю атомна електростанція. Вона складається з шести атомних енергоблоків по 1 млн кВт кожен.

Тим часом, з військового табору в "ЛНР" втікли озброєні екс-в'язні.

Кількість загиблих та постраждалих у Дніпрі зросла.

А у НАТО можуть запропонувати Україні альтернативу членства в Альянсі

Всередині НАТО триває активне обговорення того, щоб запропонувати Україні розширений формат партнерства та таким чином продемонструвати політичну підтримку. Водночас про конкретні кроки на шляху до членства в НАТО поки що союзники Києва не готові говорити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини