Головна Новини Суспільство Війна з Росією Гуменюк розповіла про бої на лівобережжі Херсонщини: "ЗСУ дуже важко утримувати позиції"
commentss НОВИНИ Всі новини

Гуменюк розповіла про бої на лівобережжі Херсонщини: "ЗСУ дуже важко утримувати позиції"

Через брак бронетехніки російські окупанти активно наступають піхотою на лівобережжі Херсонщини.

28 грудня 2023, 12:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речниця Сил оборони півдня Наталя Гуменюк пояснила, яка ситуація на лівобережній Херсонщині. За її словами росіяни використовують атаки "м’ясними штурмами" на цьому напрямку.

Гуменюк розповіла про бої на лівобережжі Херсонщини: "ЗСУ дуже важко утримувати позиції"

Наталя Гуменюк про бої на лівобережжі Херсонщини. Фото з відкритих джерел

Наталя Гуменюк пояснює, що бої на лівобережжі Херсонщині росіяни переважно атакують піхотою з невеликою кількістю броньованої техніки.

"ЗСУ дуже важко вдається утримувати позиції. Всі штурми, які застосовує ворог переважно є пішими, з використанням піхоти. Однак, це відбувається майже без підтримки броньованої техніки", — говорить Гуменюк в ефірі телеканалу "Еспресо" та пояснює, що російська техніка "дуже щільними рядами стоїть спалена".

За минулу добу росіяни провели 13 атак на цьому напрямку, які відбили українські сили. За словами Гуменюк, росіяни відступили на попередні позиції зі значними втратами. Також "м’ясні штурми" росіян, речниця Сил оборони півдня, пояснює необхідністю застосовувати армією РФ важку бронетехніку на інших ділянках фронту.

"Переважно атаки проводяться м'ясними штурмами бійців типу роти "z", які перекидаються час від часу на наш напрямок. Оскільки техніка більше потрібна на східному, Авдіївському напрямку, — ворог направляє її туди", — сказала Гуменюк.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Путін за допомогою тактики "хвиль людського м'яса" надсилає сигнал Заходу. Таким чином російський президент хоче показати, що війна в Україні перебуває у безвиході попри допомогу Заходу. Однак данський військовий аналітик вказує, що Захід реагуватиме по-іншому на сигнали Путіна.

Також "Коментарі" писали про Наталю Гуменюк, яка пояснила, чому росіяни зосередились на атаках по Одеській області, яка перебуває у тилу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини