Головна Новини Суспільство Війна з Росією Група Вагнера купує зброю в Північної Кореї для війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Група Вагнера купує зброю в Північної Кореї для війни в Україні

Російська військова компанія Пригожина купує зброю в Північної Кореї для війни в Україні.

22 грудня 2022, 19:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Приватна військова компанія Вагнера, яка є під керівництвом російського бізнесмена Євгенія Пригожина, закуповує для війни в Україні у Північній Кореї. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Група Вагнера купує зброю в Північної Кореї для війни в Україні

Російські солдати. Фото з відкритих джерел

Неназваний американський чиновник стверджує, що для зміцнення своїх позицій в Україні російські найманці з ПВК Вагнер купують зброю в КНДР.

"Ми можемо підтвердити, що Північна Корея завершила початкову поставку зброї ПВК Вагнера, яка оплатила обладнання. Північна Корея поставила піхотні ракети в Росію для використання компанією Вагнера", — сказав анонімний чиновник для Reuters.

Американський посадовець вважає, що кількість поставленої зброї з Північної Кореї не змінить загальну картину бойових дій в Україні, проте США стурбовані, що КНДР надала піхотні ракети для ПВК Вагнера. США планують порушити питання поставок зброї з Північної Кореї на Раді Безпеки ООН

Американський посадовець запевняє, що найближчими тижнями проти приватної військової компанії Вагнера будуть запроваджені санкції. Група Вагнера складається з найманих ветеранів російської армії, які воювали в Сирії, Лівії та інших країнах, де потрібні були військові дії для інтересів Путіна. Також на війну проти України в приватну військову компанію Пригожина беруть російських в'язнів, якім обіцяють скасувати термін.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що керівника ПВК Вагнера Євгенія Пригожина ФБР оголосило у розшук та вказало ціну, яку готове заплатити за інформацію, яка допоможе спіймати росіянина.

Також "Коментарі" писали про американських військових, які на противагу групі Вагнера створили групу Моцарта і допомагають в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини