Головна Новини Суспільство Війна з Росією Група Моцарта проти ПВК Вагнера. Що роблять американські військові в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Група Моцарта проти ПВК Вагнера. Що роблять американські військові в Україні

Досвідчені американські військові, які воювали на Близькому Сході та Афганістані створили групу Моцарта, яка допомагає навчати українських військових.

25 листопада 2022, 18:30 comments3564
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

До початку нападу Росії, в Україні перебували сотні американських інструкторів, які передавали свої знання про військову справу. Після повномасштабного вторгнення Джо Байден вивів усій військових інструкторів та заявив, що "ми не будемо вести третю світову війну в Україні". Попри заяви американського президента своїм досвідом вирішили поділитись колишні військові США та створили групу Моцарта на противагу групі Вагнера. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на NYT.

Група Моцарта проти ПВК Вагнера. Що роблять американські військові в Україні

Військові тренування. Фото: з відкритих джерел

Американці, які сьогодні приїхали навчати військових України є волонтерами, або отримують гроші від різних меценатів. Переважно це колишні військові США, які мають військовий досвід війни у кількох гарячих точках світу, зокрема в Афганістані, на Ближньому Сході та в Африці. Усе це вони роблять без підтримки уряду США.

"У нас немає зв’язку з американськими військовими, і крапка", — сказав Перрі Блекберн, підполковник армійського спецназу у відставці.

60-річний Блекберн стверджує, що за свій вік побачив багато смертей, тому хоче зупинити кровопролиття, а для цього необхідно надати українцям засоби захисту.

"Ми здійснюємо зовнішню політику США так, як не можуть військові", — сказав Ендрю Мілберн, полковник спеціальних операцій США, який очолює групу Моцарта.

Що таке група Моцарта? Це американські військові з великим та реальним досвідом бойових дій, які навчають українських військових. Назву отримали на противагу російській групі Вагнера. Мілберн говорить, що його команда створила тренувальні табори поблизу бойових дій і вже підготовила понад 2,5 тис. українських бійців.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що керівник групи Моцарта назвав, як може швидко закінчитись війна. Попри це, Мілберн впевнений, що війна між Україною та Росією триватиме до виснаження однієї з країн.

Також "Коментарі" писали про подарунок, який відправив керівник ПВК "Вагнер" Євгеній Пригожин до Європарламенту, після визнання Росії країною, що спонсорує тероризм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини