Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Гроші у всіх є": військовий експерт назвав голову проблему відсутності снарядів
commentss НОВИНИ Всі новини

"Гроші у всіх є": військовий експерт назвав голову проблему відсутності снарядів

Військовий експерт Олег Катков пояснив у чому проблема нестачі артилерійських снарядів на війні в Україні.

20 грудня 2023, 12:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Головний редактор Defence Express та військовий експерт Олег Катков стверджує, що Україна має недостатню кількість снарядів, попри наявність грошей в українських союзників. На його думку, проблема снарядів знаходиться у потужностях їх виробництва.

"Гроші у всіх є": військовий експерт назвав голову проблему відсутності снарядів

Олег Катков про нестачу снарядів в Україні. Фото з відкритих джерел

Військовий експерт стверджує, що "снарядний голод" в Україні існує не через проблеми фінансування.

"Річ у тому, що зі снарядами проблема наступна: гроші у всіх є, снарядів немає", — сказав Катков в ефірі каналу "Еспресо".

Олег Катков пояснює, що Україні у війні має значно більші потреби, ніж ті, які сьогодні можуть покрити західні партнери.

"Питання у можливостях їхнього виробництва попри те, що потужності збільшується у США, Європі, але вони, звісно, не встигають за тією нормою витрат боєприпасів, яка є в Україні", — говорить військовий експерт.

На думку Каткова артилерія – це основна рушійна одиниця, як в обороні, так і в атаці. Адже артилерія у війні в Україні намагається замінити авіацію, бо має можливість завдавати масові ураження на далекій відстані. 

Нагадаємо, що український генерал Олександр Тарнавський заявив, що українські сили мають проблему з артилерійськими снарядами на 122 та 155 мм. Через такі обставини, за словами Тарнавського, ЗСУ вимушені зменшити або скасувати низку військових операцій у війні проти Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що військові відреагували на обіцянку Володимира Зеленського про мільйон дронів наступного року.

Також "Коментарі" писали про американців, у яких змінилось ставлення щодо допомоги США для України у порівнянні з попередніми місяцями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини