Головна Новини Суспільство Війна з Росією Український генерал розповів про тривожну ситуацію на фронті, яку назвав дуже великою проблемою
commentss НОВИНИ Всі новини

Український генерал розповів про тривожну ситуацію на фронті, яку назвав дуже великою проблемою

Олександр Тарнавський розповів, чому українська армія змушена скасувати та зменшити масштаби низки військових операцій на війні проти Росії.

18 грудня 2023, 15:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Через нестачу артилерійських снарядів та іншого озброєння ЗСУ згортають низку військових операцій, заявив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Український генерал розповів про тривожну ситуацію на фронті, яку назвав дуже великою проблемою

Генерал Олександр Тарнавський про брак боєприпасів. Фото з відкритих джерел

Олександр Тарнавський вважає "дуже великою проблемою" для української армії малу кількість артснарядів, а також загальне скорочення допомоги від іноземних партнерів.

"Є проблема з боєприпасами, особливо пострадянськими — це 122 мм, 152 мм. І сьогодні ці проблеми існують по всій лінії фронту" — сказав український генерал.

За словами командувача військ "Таврія" через брак боєприпасів ЗСУ змушені скасувати деякі військові операції.

"Тих обсягів, які ми маємо сьогодні, для наших потреб сьогодні недостатньо. Отже, ми перерозподіляємо їх. Ми переплановуємо завдання, які поставили перед собою, і зменшуємо їх, тому що нам потрібно їх забезпечити," — сказав Тарнавський.

Попри це Тарнавський вказує, що росіяни також мають брак боєприпасів, однак не уточнив, які це створює для них проблеми та на яких ділянках. Генерал розповів, що на одних напрямках ЗСУ перейшли в оборонні позиції, тоді як на інших йдуть у наступ. Крім того, за словами Тарнавського армія готує резерви для майбутніх "широкомасштабних дій" у війні в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що бригадний генерал Олександр Тарнавський розповів, чи відповідають дійсності заяви про захоплення Мар’їнки російськими силами.

Також "Коментарі" писали про Валерія Залужного, який прокоментував ситуацію з мобілізацією в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини