Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи захопили росіяни Мар'їнку: реакція ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи захопили росіяни Мар'їнку: реакція ЗСУ

Бригадний генерал Олександр Тарнавський розповів, чи відповідають дійсності заяви про захоплення Мар’їнки.

14 грудня 2023, 09:23
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Командувач військ "Таврія" генерал Олександр Тарнавський спростував інформацію про захоплення Мар’їнки та заявив, що це "вкиди та провокації" росіян. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Telegram-канал Олександра Тарнавського.

Чи захопили росіяни Мар'їнку: реакція ЗСУ

Бригадний генерал Олександр Тарнавський. Фото з відкритих джерел

13 грудня у мережі поширилась інформація, що росіяни фактично захопили місто Мар’їнка, Донецької області. Однак бригадний генерал Олександр Тарнавський повідомив, що такі заяви не відповідають дійсності, а українські сили й надалі обороняють місто.

"У районі Мар'їнки противник накопичує сили для подальших штурмових дій. Продовжує інформаційні вкиди та провокації про нібито повне захоплення цього міста", — пише Тарнавський та додає, що "оборона Мар'їнки триває".

За словами генерала Олександра Тарнавського на Мар’їнському напрямку ЗСУ продовжує стримувати ворога і в районах Новомихайлівки та Красногорівки було відбито 11 атак російських сил.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що полковник ЗСУ в запасі та військовий експерт Роман Світан пояснив необхідність тримати захист Авдіївки. За його словами, якщо українські військові залишать місто, то може обвалитись весь фронт, а ЗСУ змушені будуть відступати вглиб на 20 км.

Також "Коментарі" писали про очільника Міноборони Рустема Умєрова, який пояснив ситуацію з відставкою головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та інших людей у військовому керівництві. За словами Умєрова питання щодо звільнення Залужного наразі не стоїть, а коли буде прийнято таке рішення, то міністр оборони оголосить його публічно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини