Головна Новини Суспільство Війна з Росією Гра в довгу: у який термін Пентагон запланував постачання в Україну систем ППО NASAMS
commentss НОВИНИ Всі новини

Гра в довгу: у який термін Пентагон запланував постачання в Україну систем ППО NASAMS

Пентагон уклав мільярдний контракт на закупівлю NASAMS для України

1 грудня 2022, 09:10 comments1280
Поділіться публікацією:

Американська компанія Raytheon Technologies отримала контракт на суму 1,2 млрд. доларів для закупівлі систем протиповітряної оборони NASAMS для України. Як повідомляє видання "Коментарі", про це повідомляє офіційний сайт Пентагону.

Гра в довгу: у який термін Пентагон запланував постачання в Україну систем ППО NASAMS

ЗРК NASAMS. Фото: Офіс президента

Міноборони США уклало з компанією Raytheon Technologies Co (RTX.N) контракт на суму 1,2 мільярда доларів на постачання шести передових зенітно-ракетних комплексів NASAMS для України.

У відомстві заявили, що роботи виконуватимуться у місті Тьюксбері штату Массачусетс з орієнтовною датою завершення 28 листопада 2025 року.

Варто зазначити, що перед цим у ЗМІ постала заява міністра оборони Олексія Резнікова, який повідомив, що в Україну прибули зенітно-ракетні комплекси NASAMS та Aspide.

Загалом Вашингтон публічно заявив про готовність поставити Україні 8 комплексів NASAMS. Але постачання відбуватимуться з певною періодичністю. Перші дві установки буде розгорнуто в Україні вже незабаром.

Також зазначимо, у листопаді стало відомо, що Іспанія передає Україні новий пакет військової допомоги, який включає батарею зенітно-ракетного комплексу Aspide, системи ППО Hawk, протитанкові ракетні комплекси, гармати та снаряди до них.

Читайте також на порталі "Коментарі" — незважаючи на те, що настає некомфортна пора року для ведення бойових дій, зима в даному випадку на боці української армії, отже, в України з'явиться ще більше переваг на полі бою з росіянами. Таку думку висловив Міністр оборони США Ллойд Остін.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ракетні удари по Україні та запеклі бої взимку: у Білому домі озвучили прогноз.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини