Головна Новини Суспільство Війна з Росією Готуємось до потужного «Рамштайну»: Резніков розповів, які теми будуть обговорюватися
commentss НОВИНИ Всі новини

Готуємось до потужного «Рамштайну»: Резніков розповів, які теми будуть обговорюватися

Головним питанням найближчого "Рамштайну" має стати літакова коаліція

12 червня 2023, 09:55
Поділіться публікацією:

На найближчому засіданні у форматі "Рамштайн", яке має відбутися 15 червня, обговорюватимуться деталі "літакової коаліції" для України, а також надання ППО, амуніції та артилерії. Як передає видання "Коментарі", про це заявив міністр оборони Олексій Резніков.

Готуємось до потужного «Рамштайну»: Резніков розповів, які теми будуть обговорюватися

Олексій Резніков. Фото: з відкритих джерел

Міністр зазначив, що на новому засіданні "Рамштайну" Україна очікує на аналогічний рівень підтримки з боку союзників.

"У рамках засідання ми обговорюватимемо докладні речі "літакової коаліції". У даному випадку ми говоримо поки що про підготовку пілотів і не тільки пілотів, а й наших техніків та інженерів, які займатимуться обслуговуванням літаків. Тому що це дуже складна система", – сказав міністр.

Резніков зазначив, що питання предметно обговорюватиметься з командами міністерств оборони Нідерландів, Данії, США та інших країн, що приєдналися до цієї коаліції.

До складу української делегації Міністр оборони включив представників наших Повітряних сил. Зокрема, командувач ЗС генерал-лейтенант Микола Олещук виділив своїх відповідальних офіцерів, які займаються підготовкою пілотів та логістичні питання.

Міністр наголосив, що пріоритети України не змінилися. На засіданні також обговорюватимуть усе щодо ППО, снарядів амуніції, артилерії.

"Ця війна — це війна ресурсів. Ресурсів — означає не лише зброї, а й здібностей її ремонтувати, обслуговувати і все, що до цього причетне. Тому важливими для нас питаннями є відкриття різного типу хабів з ремонту та оснащення техніки. Як на території України , разом із партнерами, так і у дружніх прикордонних країнах", — додав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — коли Україна може отримати літаки західного зразка — про що говорять дії низки країн. Експерти під час ексклюзивного інтерв'ю до нашого видання детально проаналізували ситуацію.

Також видання "Коментарі" повідомляло – про що говорить пожвавлення на фронті – у чому помилився Захід щодо контрнаступу ЗСУ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини