Головна Новини Суспільство Війна з Росією Готовність РФ використати ядерну зброю в Україні: у ЦРУ зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Готовність РФ використати ядерну зброю в Україні: у ЦРУ зробили заяву

Директор ЦРУ Бернс заявив, що РФ не готується використовувати ядерну зброю в Україні

21 липня 2023, 07:57 comments3799
Поділіться публікацією:

На сьогоднішній день немає підстав говорити про те, що Росія наблизилася до можливості використовувати ядерну зброю у війні проти України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявив директор ЦРУ Вільям Бернс.

Готовність РФ використати ядерну зброю в Україні: у ЦРУ зробили заяву

Вільям Бернс. Фото: із відкритих джерел

"ЦРУ не бачить ознак підготовки Росії до використання ядерної зброї в Україні найближчими днями і тижнями", – заявив Берн під час виступу на безпековому форумі, організованому Аспенським інститутом.

Зазначимо, після вільнюського саміту НАТО, на якому було суттєво посилено підтримку України, російські офіційні особи почали знову говорити про використання ядерної зброї.

Так, глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що надання винищувачів F-16 розглядатиметься Кремлем як "ядерна загроза", оскільки ці літаки здатні нести ядерні боєголовки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна та Росія одночасно звинуватили один одного у майбутньому підриві Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС), розташованої в тимчасово окупованому Енергодарі. Президент України Володимир Зеленський у зверненні ввечері 4 липня закликав світ, який слабко відреагував на теракт проти Каховської гідроелектростанції, зупинити нарешті зло, яке зазнає російська агресія. Що відбувається останнім часом довкола ЗАЕС? Як ситуація може розвиватись далі? Чим зумовлена млява реакція світу на чергову більш ніж реальну загрозу теракту глобального масштабу? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому РФ могла відкласти теракт на ЗАЕС – чи є ризики.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини