Головна Новини Суспільство Війна з Росією Глава Пентагону звернувся до союзників: чого гостро потребує Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава Пентагону звернувся до союзників: чого гостро потребує Україна

Ллойд Остін закликав союзників передати Україні ППО напередодні зими

22 листопада 2023, 18:10
Поділіться публікацією:

Міністр оборони США Ллойд Остін звернувся до союзників із закликом надати Україні системи протиповітряної оборони. Це потрібно для захисту мирних українців узимку. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба Пентагону.

Глава Пентагону звернувся до союзників: чого гостро потребує Україна

Ллойд Остін. Фото: з відкритих джерел

"Тому зараз, коли Україна має ще одну зиму у стані війни, я закликаю цю групу (Ред. — "Рамштайн") надати Україні засоби ППО для захисту її народу”, — заявив Остін під час свого виступу на засіданні Контактної групи з оборони України (Формат "Рамштайн").

Він нагадав, що всього за кілька днів до його візиту в Україну, який відбувся 20 листопада, путінські війська завдали нового шквалу ракетних ударів по Києву та іншим районам України, намагаючись пошкодити енергосистему країни.

"Російські атаки на інфраструктуру України можуть означати страждання та смерть для незліченної кількості ні в чому не винних українських громадян", — наголосив Остін.

Але, як зазначив міністр, він упевнений у тому, що український народ збереже стійкість перед труднощами, бо він бореться за своє майбутнє.

Варто зазначити, минулої зими російські загарбники неодноразово атакували українську енергосистему, систематично завдаючи масованих ракетних та дронових ударів. Метою агресора були об'єкти критичної інфраструктури. Удари розпочалися ще у жовтні 2022 року та тривали всю зиму. Поки що агресор вичікує і продовжує накопичувати ракети та дрони.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що не вдалося ЗСУ під час контрнаступу: який сигнал ми отримали від американських еліт.

Також видання "Коментарі" повідомляло – як змінилася російсько-українська війна: на що зараз роблять ставки Київ та Москва.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини