Головна Новини Суспільство Війна з Росією Генштаб відреагував на інформацію про початок великого контрнаступу ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Генштаб відреагував на інформацію про початок великого контрнаступу ЗСУ

Українське військове керівництво прокоментувало, чи розпочався вже літній контрнаступ

5 червня 2023, 14:12 comments1348
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністерство оборони Росії заявило, що їх військові нібито зірвали "широкомасштабний наступ" українських сил, який розпочався на сході Донецької області. Однак у Генштабі ЗСУ відреагували на таку інформацію. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Генштаб відреагував на інформацію про початок великого контрнаступу ЗСУ

Українські військові. Фото з відкритих джерел

Міноборони РФ заявило, що українські військові намагались розпочати наступ у п’яти найуразливіших місцях на лінії фронту. Однак у заяві від російського відомства зазначається, що ЗСУ не змогли досягнути своїх цілей. Росіяни стверджують, що нібито знищили близько 250 українських військових та кілька десятків одиниць військової техніки, серед якої були танки бронетранспортери та бойові машини піхоти.

Reuters звернувся до Генштабу ЗСУ щодо коментарів про початок українського контрнаступу.

"У нас немає такої інформації і ми не коментуємо будь-який фейк", — сказав речник Генштабу ЗСУ.

Нагадаймо, що серед українського військового керівництва нещодавно поширилось відео, на якому українські бійці закликають зберігати тишу. Зокрема відповідне звернення опублікував міністр оборони Олексій Резніков, заступниця міністра оборони України Ганна Маляр та інші.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр оборони Олексій Резніков заявив про те, що Україна відмовиться від винищувачів F-16 у літньому контрнаступі.

Також "Коментарі" писали, що ЗМІ отримали документи щодо постачання зброї в Росію від її союзника. В одному документі на суму близько мільйона доларів зазначаються поставки артилерійських снарядів та ракет. В іншому, на 750 тис. доларів йдеться про стволи для танків та артилерійських систем, а також боєприпаси.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

5 червня 2023, 13:27

Генеральний штаб не зацікавлений у швидкому розв'язанні конфлікту, втратити комфорт і можливості не їх методи. Це як підвищити зарплату суддям, щоб не було хабарників. Спрацювало навпаки. В цьому випадку також. Звиклі користуватись іншими від цього не відмовляться. Ще і Патріот для захисту організмів корупованих у Києві встановили. Лузерів Байдена дурять перед виборами.


Новини