Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ отримали документи щодо постачання зброї в Росію від її союзника
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ отримали документи щодо постачання зброї в Росію від її союзника

Документ розкриває секретні поставки озброєння та боєприпасів до Російської Федерації, які та використовує проти України.

5 червня 2023, 11:18 comments1544
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Іран отримав замовлення від Росії на постачання боєприпасів та іншого озброєння на суму близько одного мільйона доларів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

ЗМІ отримали документи щодо постачання зброї в Росію від її союзника

Лідери Ірану та Росії. Фото з відкритих джерел

Видання Sky News стверджує, що отримало документи, які підтверджують тісну співпрацю Росії та Ірану у сфері поставок зброї. Ймовірний контракт на постачання зброї, який побачило Sky News, є першим вагомим доказом того, що Іран продавав боєприпаси Росії для війни в Україні.

Документ на 16 сторінок стосується постачання до Росії артилерійських, танкових боєприпасів, а також ракет різного розміру на суму понад мільйон доларів. Дата контракту вказана 14 вересня 2022 рік, що збігається з можливими зареєстрованими транзакціями між державами.

"Це контракт між іранцями та росіянами щодо боєприпасів… Ми вважаємо, що він на 100% достовірний", — стверджує представник Служби безпеки Великобританії.

Окрім того, джерело розкрило інший контракт між країнами. На п'ятисторінковому документі вказано про постачання до Росії стволів для танків Т-72, стволів для артилерійських установок та боєприпасів на суму 740 тис. доларів.

Україна та Великобританія оголосили, що проведуть аналіз документа на справжність та вживуть заходів, якщо секретні контракти про поставку зброї з Ірану до Росії виявляться достовірними. Росія та Іран відмовились від коментарів щодо розкритого документа.

Раніше портал "Коментарі" повідомляли про звіт британської розвідки, який розповів про параноїдальні дії російської влади щодо синьо-жовтої символіки на території РФ.

Також "Коментарі" писали що президентка Молдови Майя Санду поставила в незручне становище прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини