Головна Новини Суспільство Війна з Росією Генштаб назвав три основні напрямки наступальних дій російських військ
commentss НОВИНИ Всі новини

Генштаб назвав три основні напрямки наступальних дій російських військ

В українському Генштабі повідомили про напрямки основних наступальних дій ворога та вказали на населенні пункти, де тривають найзапекліші бої.

23 квітня 2023, 09:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Генеральний штаб ЗСУ у щоденному звіті називає Бахмутський, Авдіївський та Мар’їнський напрямки основними для російських наступальних дій. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на оперативну інформацію Генштабу.

Генштаб назвав три основні напрямки наступальних дій російських військ

Українські військові. Фото з відкритих джерел

Згідно зі звітом Генштабу ЗСУ станом на 424 день війни з Російською Федерацією основні зусилля ворога зосереджені у напрямку Авдіївки, Бахмута та Мар’їнки, де українські військові відбили 58 атак. Саме поблизу останніх двох населених пунктів тривають найзапекліші бої.

На Поліському та Волинському напрямку ситуація без суттєвих змін. На Слобожанському та Сіверському напрямках російські війська завдали авіаційних ударів та обстрілів по кількох населених пунктах, зокрема від дій армії РФ постраждали Орликівці, Уланове, Бруски, Карповичі, Хотіївка та інші селища і міста України.

Загалом за минулу добу російські сили завдали вісім ракетних ударів, 37 авіаційних та здійснили близько 45 обстрілів з систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та населеним пунктам. Відомо, що внаслідок військових дій РФ є загиблі та поранені серед цивільного населення, а також зруйновані житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про звіт Інституту вивчення війни, згідно з яким вважають, що російське командування намагається переконати Путіна перейти до оборони перед контрнаступом ЗСУ.

Також "Коментарі" писали про українських військових, які зайняли позиції на лівому березі Херсонської області. Наразі не можливо вказати мету та масштаби таких дій Збройних сил України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини