Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російське командування намагається переконати Путіна перейти до оборони – ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Російське командування намагається переконати Путіна перейти до оборони – ISW

Пригожин, Шойгу та Герасимов переконують президента Росії Володимира Путіна зайняти оборонні позиції у війні в Україні.

23 квітня 2023, 08:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Звіт Інституту вивчення війни вказує, що російське військове командування та власник групи "Вагнера" Євген Пригожин намагаються переконати Путіна захистити вже тимчасово окуповані території України перед контрнаступом, а не йти в атаку. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ISW.

Російське командування намагається переконати Путіна перейти до оборони – ISW

Герасимов та Шойгу. Фото з відкритих джерел

Військове керівництво у РФ розуміє загрозу українського контрнаступу, проте не може відкрито переконати Путіна перейти до оборони тимчасово окупованих територій.

"Міністр оборони РФ Сергій Шойгу та начальник російського Генштабу Валерій Герасимов, ймовірно, розуміють загрозу українського контрнаступу, але, ймовірно, продовжують надсилати контрактників для посилення безглуздих наступальних операцій за наказами Путіна", — стверджує ISW.

На думку Інститут вивчення війни Шойгу та Герасимов розуміють, що Путін більше цінує лояльність, а не компетентність. Військове керівництво Росії також намагалось переконати Путіна провести мобілізацію у травні 2022 року для відновлення армії, однак змогли цього зробити.

Окрім Шойгу та Герасимова переконати російського диктатора намагається і Євген Пригожин.

"Пригожин у своїй нещодавній риториці стає дедалі панічнішим і робить подібні заяви про невизначене майбутнє російських наступальних операцій на Донбасі. Примітними є заклики Пригожина до зміцнення російської оборони на окупованих територіях", — пише Інститут вивчення війни.

Пригожин стверджує, що російські сили мають утримати лінію фронту під час українського контрнаступу, а подальша пауза надасть можливість армії РФ відновити бойову міць.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські військові зайняли позиції на лівому березі Херсонщини.

Також "Коментарі" писали про російські еліти, які бояться за своє майбутнє.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Брат

23 квітня 2023, 09:29

ISW-так называемый институт изучения войны-это несколько неудовлетворенных западных феминисток,сидящих где-то в брюсселе,никогда не бывавших на передовой,но пытающихся что-то трандеть про события на фронте.Ржу с их дебильных "исследований".


Новини