Головна Новини Суспільство Війна з Росією Генсек НАТО висловився щодо українського контрнаступу
commentss НОВИНИ Всі новини

Генсек НАТО висловився щодо українського контрнаступу

Єнс Столтенберг заявив, що українські бійці змогли порвати оборону російських військ.

7 вересня 2023, 11:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що попри важкі бої Україна "поступово завойовує позиції" під час контрнаступу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

Генсек НАТО висловився щодо українського контрнаступу

Генсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото з відкритих джерел

У виступі перед членами парламенту ЄС Єнс Столтенберг висловився щодо українського контрнаступу.

"Українці поступово завойовують позиції. Це важкі бої, складні бої, але вони змогли прорвати оборону російських військ. І вони рухаються вперед", — сказав Столтенберг.

Слова Столтенберга прозвучали через тиждень після реакції президента України Володимира Зеленського, який критикував заяви щодо повільного контрнаступу. Зеленський підкреслив, що Україна "просувається в перед, і це найважливіше".

Наразі українські військові обережно вказують на успіхи ЗСУ поблизу Роботине, де пройшли першу лінію оборони російських сил та намагаються розширити свої здобутки. Таким чином українські сили рухаються у бік Токмаку, а далі до Маріуполя, Мелітополя та Бердянська, що своєю чергою відріже російську армію від постачання у Криму та на півдні України. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, скільки населених пунктів звільнила Україна за перші три місяці контрнаступу. Українські сили змогли деокупувати 12 населених пунктів, прорвати першу лінію оборони та наблизились до "лінії Суровікіна".

Також "Коментарі" писали про популярного військового блогера та полковника запасу ЗСУ Олега Жданова, який розповів, де російські сили нарощують війська для атаки. За його словами у росіян залишилось лише одне місце для таких маневрів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини