Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Гарний удар по боєздатності флоту": Україна знайшла ключ до Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

"Гарний удар по боєздатності флоту": Україна знайшла ключ до Криму

Українські безпілотники знищили важливий об'єкт забезпечення російського флоту

29 квітня 2023, 22:41
Поділіться публікацією:








Резервуари з паливом у Козачій бухті Севастополя, які минулої ночі знищили два безпілотники, забезпечували функціонування російського Чорноморського флоту. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на військового експерта Романа Світана. На його думку, цей удар є початком визволення Криму.

"Гарний удар по боєздатності флоту": Україна знайшла ключ до Криму

Пожежа в Севастополі

"Це нафтобаза російського чорноморського флоту — на 40 тисяч тонн, — каже Роман Світан в інтерв'ю Radio NV. — "Відмінусували" паливо для кораблів. А це приблизно 20 мільйонів доларів — це досить суттєві втрати. Це гарний удар по боєздатності флоту. Якщо говорити про ціну удару, то це кілька безпілотників по десять тисяч доларів. Якщо це був рій безпілотників, то це сто тисяч доларів. Сто тисяч доларів та мільйони доларів — це гарне співвідношення на нашу користь. Це потужний удар по російському флоту".

На думку експерта, атака двох безпілотників була добре спланована і зроблена грамотно.

"Один безпілотник пробиває одну з цистерн — паливо починає витікати, потім воно починає парувати (керосин і дизель важко підпалити), другий удар підпалює пари дизеля або керосину, далі йде спалах, — пояснює Роман Світан. — Коли це все починає спалахувати, то зупинити це практично неможливо, поки все не вигорить. Після того, як воно все вигорить, почнеться розбір завалів та зачистка території".

"Це сигнал росіянам у Криму — настав час збиратися додому. Це початок наших наступальних дій зі звільнення Криму", — також зазначає експерт.

Роман Світан переконаний, що успішність атаки показує з одного боку, що система ППО, яку створила Росія, є неефективною. З іншого, підтверджує, що Україна знає про ці "діри" в системах ППО і їх використовуватиме.

"Це показує, що система ППО в Криму — дірява. Дірява, як і в Москві, і в Енгельсі. Вони не змогли створити реальну систему оборони... А ми знайшли до неї "ключик", — каже експерт.

Тим часом, стало відомо про загибель відомого журналіста.

РФ почала загрожувати нейтральній Ірландії.

А в Умані завершили розбір завалів: скільки людей загинуло.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини