Головна Новини Суспільство Війна з Росією Французькі Mirage 2000 проти винищувачів F-16: експерт ЗСУ порівняв західні літаки
commentss НОВИНИ Всі новини

Французькі Mirage 2000 проти винищувачів F-16: експерт ЗСУ порівняв західні літаки

Яка різниця між винищувачем Mirage 2000 та літаком F-16.

сьогодні, 15:40
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню оголосив, що Україна отримає Mirage 2000 у першій половині 2025 року. Таким чином французькі винищувачі доєднаються до арсеналу F-16, які вже є у розпорядженні України. Майор запасу ЗСУ та військовий аналітик Олексій Гетьман порівняв можливості літаків Mirage 2000 і F-16. За його словами, ці два типи бойових літаків мають суттєві відмінності, які впливають на їх застосування на полі бою.

Французькі Mirage 2000 проти винищувачів F-16: експерт ЗСУ порівняв західні літаки

Винищувач Mirage 2000. Фото з відкритих джерел

Олексій Гетьман в ефірі Радіо NV підкреслив, що французький літак Mirage 2000 — це винищувач, створений для повітряних боїв, тоді як винищувачі F-16 більш універсальні літаки.

"F-16 — це літаюча платформа, яка може бути оснащена і може використовуватися як штурмовий літак і як фронтовий бомбардувальник. Тобто, F-16 багатофункціональні. Mirage — це виключно винищувач. Це непоганий літак. Він вже багато років використовується у конфліктах, де Франція брала участь", — повідомив Гетьман.

Однак, попри можливості цих літаків, Гетьман наголосив на проблемі кількості західної зброї, яку отримує Україна. Крім того, за словами майора запасу ЗСУ, питання також полягає не лише у кількості зброї, але й у дозволах на її використання, зокрема удари винищувачами по території Росії.

"Це дуже непогано, що нам допомагають партнери, але допомога має бути набагато більшою. Чого вони хочуть дочекатися? Що у нас не буде озброєння, не буде дозволу нищити ворожі склади і бази, то нам вкрай важко буде тримати оборону і протидіяти російській армії", — сказав Гетьман.

За словами експерта, якщо Україна не отримає більше військової допомоги, зокрема літаків, ситуація на фронті може стати критичною. Він додав, що Росія посилює мобілізацію, використовуючи тактику "м'ясних штурмів", і в таких умовах українській армії буде важко утримувати оборону без належної підтримки партнерів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український пілот Karaya пояснив, чому Україні потрібні лише винищувачі F-16.

Також "Коментарі" писали про те, чому в українських пілотів виникли проблеми з F-16.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини