Головна Новини Суспільство Війна з Росією В українських пілотів виникли проблеми з винищувачами F-16: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

В українських пілотів виникли проблеми з винищувачами F-16: деталі

Хоч українські пілоти швидко вчаться літати на F-16, однак цього недостатньо для ефективного керування західними винищувачами.

сьогодні, 20:15 comments1007
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Українським пілотам F-16 довелося швидко вчитись літати на винищувачах для боротьби з Росією. Однак виявилось, що переучування з радянських літаків стало серйозним викликом. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву експерта з повітряної війни Майкла Бонерта з RAND Corporation у Business Insider.

В українських пілотів виникли проблеми з винищувачами F-16: деталі

Винищувачі F-16. Фото з відкритих джерел

Як пояснює Майкл Бонерт, українські льотчики, які раніше керували старішими радянськими літаками, тепер мають опанувати західні винищувачі F-16, оснащені сучасними комп'ютерними системами управління, яка значно підвищує маневровість літаків та робить їх "більш чуйними".

Це створює проблеми, адже українські пілоти проходять навчання у короткі терміни, зокрема у США та деяких країнах ЕС воно триває 9 місяців. За словами Бонерта, хоч навчитись літати на винищувачі F-16 можна відносно швидко, однак щоб випрацювати м’язову пам’ять потрібно 4-6 років.

Крім того, перехід на F-16 вимагає від українських пілотів не лише нових навичок, але й перегляду радянської доктрини ведення повітряних боїв.

"Старі звички вмирають насилу. Вони повинні бути готові прийняти нові концепції та навчання — так само як і готовність "переписати книги" з військового застосування", — пишуть у Business Insider.

Генерал НАТО Джеймс Хекер зауважив, що через брак досвіду Україна не використовує F-16 для найризикованіших місій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що не так з допомогою Заходу і чому українські винищувачі F-16 не можуть конкурувати з російською авіацією.

Також "Коментарі" писали про заяву колишнього генсека НАТО Єнса Столтенберга, який розповів про прохання Зеленського, яке він не зміг виконати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини