Головна Новини Суспільство Війна з Росією Франція розпочинає роботу зі створення спецтрибуналу для злочинців РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція розпочинає роботу зі створення спецтрибуналу для злочинців РФ

Париж допомагає українській прокуратурі та Міжнародному кримінальному суду розслідувати злочини

1 грудня 2022, 10:50
Поділіться публікацією:

Франція розпочала роботу зі створення спеціального трибуналу для злочину російської агресії в Україні. У роботі братимуть участь європейські та українські представники. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву Міністерства закордонних справ Франції.

Франція розпочинає роботу зі створення спецтрибуналу для злочинців РФ

Франція. Фото: з відкритих джерел

У МЗС зазначили, що боротьба із безкарністю за злочини, скоєні в Україні, є пріоритетом для Франції. Тому країна допомагає українській прокуратурі та Міжнародному кримінальному суду розслідувати злочини.

"Про пропозицію створити спеціальний трибунал щодо злочину російської агресії в Україні, ми почали працювати з нашими європейськими та українськими партнерами", — йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що посол з особливих доручень Антон Кориневич нещодавно відвідав МЗС Франції та обговорив питання створення спецтрибуналу.

Варто нагадати, що у вересні в Україні було створено робочу групу для створення спеціального міжнародного трибуналу зі злочину агресії. Крім того, глава держави Володимир Зеленський наголосив, що Британія могла б очолити зусилля щодо створення спецтрибуналу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — довга гра: у які терміни Пентагон запланував постачання в Україну систем ППО NASAMS.

Також видання "Коментарі" повідомляло – країни НАТО на саміті в Бухаресті обговорювали постачання Україні коштів для підтримки російських ударів, енергосистеми, а також систем ППО. При цьому щодо ЗРК Patriot все залишається туманним. Тим часом Угорщина продовжує блокувати участь України в засіданнях НАТО, вимагаючи "вирішити питання, що назріло давно, про права угорської меншості в Закарпатті". Чи є можливість вплинути на угорську позицію, яка суперечить думці практично всіх членів НАТО? Як оцінюєте ситуацію з постачанням Україні озброєнь для відбиття російської агресії? Чому Захід досі гальмує деякі життєво необхідні позиції? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини