Головна Новини Суспільство Війна з Росією Флот РФ без "Оленегорского горняка": у ВМС зробили обнадійливу заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Флот РФ без "Оленегорского горняка": у ВМС зробили обнадійливу заяву

У ВМС вважають, що "Оленегорский горняк" не повернеться у флот РФ

7 серпня 2023, 16:57 comments3550
Поділіться публікацією:

Російський корабель "Оленегорский горняк", який отримав серйозне пошкодження під час атаки дронами, може не повернутися в Північний флот РФ. Як передає портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

Флот РФ без "Оленегорского горняка": у ВМС зробили обнадійливу заяву

Оленегорский горняк. Фото: wikimedia.org/User:Kora27

"Такої впевненості, що він повернеться до місця базування, яким для нього є Північний флот, ми не маємо. До речі, історія саме цієї одиниці дуже показова в контексті цієї агресії", — заявив Плетенчук.

Він розповів, що корабель було заведено до акваторії Чорного моря незадовго до повномасштабного вторгнення РФ до України. Його метою було проведення десантної операції на південному узбережжі України. Однак після удару по ньому морським дроном – це буде неможливо.

"В результаті цей "гість" з далекої півночі опинився у такому стані, що він зараз не боєздатний", – висловився Дмитро Плетенчук.

Читайте також на порталі "Коментарі" — атака українських морських дронів на Новоросійськ завершилася дуже ефектно та ефективно. Стало відомо, що внаслідок цієї спецоперації СБУ у новоросійській бухті пошкоджено великий десантний корабель "Оленегорский горняк". А спікер Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк попередила, що вибухи, подібні до тих, що сталися сьогодні у Феодосії (куди дісталися вже БПЛА і де росіяни розмістили величезне нафтосховище, яке використовується для заправки Чорноморського флоту РФ), можуть повторитися. Експерти проаналізували те, що відбувається, спеціально для видання "Коментарі".

Також видання "Коментарі" повідомляло — заяви росіян про "відбиту атаку" — фейк: стали відомі наслідки удару по Новоросійську.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини