Головна Новини Суспільство Війна з Росією Фейкова епідемія: як російська пропаганда вигадала туберкульоз у прикордонників
commentss НОВИНИ Всі новини

Фейкова епідемія: як російська пропаганда вигадала туберкульоз у прикордонників

Українські прикордонники не хворіють на туберкульоз: розкрито фейк від російської пропаганди

15 серпня 2024, 13:54
Поділіться публікацією:

Ворожі Telegram-канали поширюють новину про нібито спалах туберкульозу серед українських прикордонників у 15-му мобільному загоні "Сталевий Кордон" та прикордонній комендатурі швидкого реагування "Шквал". За словами російських пропагандистів, джерелом захворювання стали колишні в’язні, які, нібито, були залучені до служби в оборонних силах України. 

Фейкова епідемія: як російська пропаганда вигадала туберкульоз у прикордонників

Українські прикордонники не хворіють на туберкульоз: розкрито фейк від російської пропаганди

Центр протидії дезінформації повідомляє, що поширювана окупанатми новина – черговий фейк, мета якого відволікти увагу та дестабілізувати ситуацію в лавах українських захисників.

“Станом на сьогодні підрозділи Державної прикордонної служби України комплектуються бійцями, які проходять службу за контрактом, або по мобілізації. У прикордонному відомстві немає осіб, які отримали умовно-дострокове звільнення для безпосередньої участі в обороні країни”, — йдеться в повідомленні. 

До того ж випадків зараження військових туберкульозом, про що намагається розігнати інформацію роспропаганда, в цих підрозділах не зафіксовано. 

Фейкова епідемія: як російська пропаганда вигадала туберкульоз у прикордонників - фото 2

Раніше “Коментарі” писали, що пропагандистські ресурси РФ знову вдалися до поширення дезінформації, цього разу звинувачуючи Збройні Сили України в руйнуванні церков на території Курської області. Ці заяви, побудовані виключно на твердженнях священників Російської православної церкви (РПЦ), не мають жодних об'єктивних підтверджень. Про це повідомили в Центрі протидії дезінформації.

Читайте також на порталі “Коментарі” — Центр протидії дезінформації (ЦПД) здійснив моніторинг інфопростору щодо різних маніпуляцій, фейків, ІПСО, які створює та поширює російська пропаганда щодо ситуації в Курській області. Таким чином росіяни намагаються дискредитувати українських військових.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини