Головна Новини Суспільство Війна з Росією Фейкові звинувачення Кремля: як РФ намагається дискредитувати Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Фейкові звинувачення Кремля: як РФ намагається дискредитувати Україну

Ворог поширює фейки про руйнування ЗСУ церков на Курщині

14 серпня 2024, 21:02
Поділіться публікацією:

Пропагандистські ресурси РФ знову вдалися до поширення дезінформації, цього разу звинувачуючи Збройні Сили України в руйнуванні церков на території Курської області. Ці заяви, побудовані виключно на твердженнях священників Російської православної церкви (РПЦ), не мають жодних об'єктивних підтверджень. Про це повідомили в Центрі протидії дезінформації.

Фейкові звинувачення Кремля: як РФ намагається дискредитувати Україну

Ворог поширює фейки про руйнування ЗСУ церков на Курщині

Згідно з заявами російських пропагандистів, українські військові нібито зруйнували Вознесенський храм-каплицю та Горнальський Свято-Миколаївський Білогорський чоловічий монастир у Курській області. Проте, жодних доказів, які б підтверджували ці звинувачення, представлено не було.

Фейкові звинувачення Кремля: як РФ намагається дискредитувати Україну - фото 2

Центр протидії дезінформації вже повідомляв про масштабну пропагандистську кампанію з боку РФ, спрямовану на створення образу "жорстоких українців". Ворогу необхідно зобразити Україну агресором, що порушує міжнародні норми та вчиняє звірства на окупованих територіях. Одним з головних акцентів цієї кампанії стала релігійна тематика, що дозволяє легко маніпулювати почуттями як російських громадян, так і міжнародної спільноти.

“Насправді українські військові жорстко дотримуються норм міжнародного права та не чинять жодного насильства проти некомбатантів. Щоденні звинувачення ворога на адресу Сил оборони України – це дезінформація та маніпуляції для дискредитації України у світі”, — йдеться в повідомленні Центру. 

Читайте також на порталі “Коментарі” — Центр протидії дезінформації (ЦПД) здійснив моніторинг інфопростору щодо різних маніпуляцій, фейків, ІПСО, які створює та поширює російська пропаганда щодо ситуації в Курській області. Таким чином росіяни намагаються дискредитувати українських військових.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини