Головна Новини Суспільство Війна з Росією Про що бреше Кремль: головні фейки та маніпуляції про бої в Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що бреше Кремль: головні фейки та маніпуляції про бої в Курській області

Центр протидії дезінформації зібрав п'ять російських фейків про ситуацію в Курській області.

13 серпня 2024, 15:15
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Центр протидії дезінформації (ЦПД) здійснив моніторинг інфопростору щодо різних маніпуляцій, фейків, ІПСО, які створює та поширює російська пропаганда щодо ситуації в Курській області. Таким чином росіяни намагаються дискредитувати українських військових.

Про що бреше Кремль: головні фейки та маніпуляції про бої в Курській області

Росія поширює фейки про бої в Курській області. Фото з відкритих джерел

Через тиждень після прориву кордону та боїв у Курській області Росія почала масово поширювати дезінформацію, щоб звинуватити українських військових у воєнних злочинах проти мирного населення. Центр протидії дезінформації підготував добірку з п'ять нових фейків, якими найчастіше маніпулюють росіяни.

  • - "Розстріляна вагітна жінка". Уже протягом тижня роспропагандисти розвивають тему про нібито вбиту українськими військовими вагітну жінку, єдиним доказом чого є лише розповідь людини, яку представили чоловіком загиблої. 
  • - "Масові вбивства цивільних під час евакуації". У рамках просування цієї теми ширяться відео знищених нібито українськими військовими цивільних авто та "розповіді тих, хто вижив". 
  • - "Чорні трансплантологи з України". Тема про "викрадення органів", яку так полюбляють пропагандисти, разом з бойовими діями "перемістилася" ближче до території росії. Тепер ворожі ресурси лякають "чорними трансплантологами" у Сумській області. 
  • - "Іноземні найманці в ЗСУ". Поширюються фото паспортів іноземних держав, які буцімто виявили у полонених військових української армії. 
  • - "Українські диверсанти-газовики із Суджі". Тиражується "інсайд" про нібито двох українців, які працювали на об’єкті "Газпрому" у Суджі та були евакуйовані українськими військовими. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що СБУ викрили плани Кремля та з'ясували, що російські спецслужби готують у Курській області.

Також "Коментарі" писали про заяву речника МЗС України, який вважає, що Кремль занепокоєний діями України на території Росії без порушень гуманітарного права, тому може здійснити провокації, або сфабрикувати інциденти в Курській області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини