Головна Новини Суспільство Війна з Росією В МЗС України відповіли, як відреагували українські партнери на бої в Курську
commentss НОВИНИ Всі новини

В МЗС України відповіли, як відреагували українські партнери на бої в Курську

Речник МЗС України Георгій Тихий вважає, що реакція союзників щодо наступу України в Курській області продемонструвала розуміння ситуації.

13 серпня 2024, 14:46
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Речник Міністерства закордонних справ Георгій Тихий розповів, що українські партнери відреагували стримано та нейтрально на дії ЗСУ з прориву російського кордону та бої в Курській області. За словами Тихого, серед західних партнерів є розуміння дій України.

В МЗС України відповіли, як відреагували українські партнери на бої в Курську

Українські військові. Фото з відкритих джерел

Речник МЗС України виступив на пресконференції та відповів на питання щодо українського наступу на Курську область та реакції західних партнерів.

"Ми бачимо нейтральну та стриману реакцію партнерів, яка відображає розуміння партнерами дій України", — сказав Тихий.

Також речник українського дипломатичного відомства зазначив, що Кремль занепокоєний, що українські військова операція в Курській області відбувається без порушень гуманітарного права. За словами Тихого, росіяни можуть здійснити інформаційну кампанію, щоб дискредитувати ЗСУ.

"Тому є обґрунтовані підозри, що такі інциденти Росія може створити, сфабрикувати. Зокрема, шляхом перевдягання російських військових в українську форму. Тому ми закликаємо партнерів зберігати пильність та не піддаватися на російську пропаганду", — відповів Тихий.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про першу реакцію Угорщини на прорив російського кордону та бої в Курській області. Радник угорського прем'єра Віктора Орбана Балаш Орбан закликав не радіти здобуткам України на території Росії, а швидше почати мирні переговори.

Також "Коментарі" писали, що Україна назвала офіційну причину, чому розпочала військову операцію на території Курської області. За словами речника МЗС Георгія Тихого, Україна таким чином захищає своє населення від російських ударів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини