Головна Новини Суспільство Війна з Росією F-16 можуть з'явитися в Україні навіть раніше, ніж навесні: з'явилися нові подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

F-16 можуть з'явитися в Україні навіть раніше, ніж навесні: з'явилися нові подробиці

За інформацією WSJ, F-16 можуть почати працювати в Україні раніше, ніж передбачалося

11 вересня 2023, 07:08 comments4576
Поділіться публікацією:

В Україні роблять обережні припущення, що українські пілоти почнуть виконувати бойові завдання на винищувачах F-16 навіть не навесні, як передбачалося раніше, а вже цієї зими. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання The Wall Street Journal.

F-16 можуть з'явитися в Україні навіть раніше, ніж навесні: з'явилися нові подробиці

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

Газета зазначає, що низка українських та західних джерел володіють інформацією про те, що, як мінімум, кілька винищувачів зможуть почати обороняти Україну вже в лютому 2024-го року.

За даними джерел WSJ, головна проблема, чому процес підготовки українських пілотів може затягнутися в часі – це мовний бар'єр. За відмінного знання англійської мови пілоти можуть пройти курси за 5 місяців. На сьогоднішній день таких пілотів, які чудово володіють англійською мовою менше 10 осіб у першій групі, яка вже розпочала навчання. Ці 10 людей незабаром прибудуть на авіабазу Нацгвардії Морріс у Тусоні, штат Арізона, де базується 162 літаки. У той же час, десятки українських льотчиків почнуть проходити мовні курси на базі ВПС Лекленд у Сан-Антоніо.

Колишній командувач силами США в Європі Бен Годжес уже розкритикував чиновників на Заході за "надмірне занепокоєння" питанням рівня володіння англійською мовою українських пілотів.

"Їм (пілотам – ред.) потрібно керувати літаком, для цього не обов'язково вміти читати Шекспіра", — сказав військовий.

Також видання "Коментарі" повідомляло – США схвалили передачу F-16 Україні одразу від двох країн: чому це важливо.

Раніше "Коментарі" писали – президент Володимир Зеленський анонсував "потужний вересень для України". За його словами, слід очікувати нових оборонних пакетів для ЗСУ, нових переговорів про гарантії безпеки для нашої країни, санкції проти РФ, про наближення справедливого миру. Експерти прокоментували виданню "Коментарі" ці заяви, а також розповіли про вересневі очікування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини