Головна Новини Суспільство Війна з Росією Европейський Союз застерігає Україну: введені жорсткі механізми
commentss НОВИНИ Всі новини

Европейський Союз застерігає Україну: введені жорсткі механізми

Єврокомісія відреагувала на атаки безпілотників по Москві та заявила, що надає зброю Україні для захисту територіальної цілісності.

2 серпня 2023, 09:45 comments4458
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після чергової атаки дронів на Москву Єврокомісія заявила, що зброя, надіслана ЄС Україні, може бути застосована лише для самооборони. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Financial Times.

Европейський Союз застерігає Україну: введені жорсткі механізми

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Фото з відкритих джерел

Представниця Єврокомісії Набіла Массралі наголосила, що Україна має використовувати надану зброю з Євросоюзу виключно для захисту своєї країни.

"Озброєння, яке отримала Україна від держав через Європейський фонд миру, має застосовуватись лише для захисту територіальної цілісності та суверенітету України", — сказала Набіла Массралі.

За словами речниці Єврокомісії Європейський Союз "запровадив жорсткі механізми", щоб така зброя була використана у цілях самооборони.

Такі заяви ЄС з’явились після чергової атаки невідомих дронів по Москві. Міноборони РФ стверджує, що під час атаки безпілотників 1 серпня кілька дронів було збито, однак один влучив по бізнес-центру в російській столиці.

Радник МВС Антон Геращенко назвав атаку по Москві символ провалу російської "спецоперації". Атаки безпілотників на цілі в Росії, зокрема в Москві, є не лише психологічною операцією, а й спробою порушити матеріально-технічне забезпечення противника. Після кожного такого удару в Кремлі посилюється відчуття небезпеки, що змушує приймати рішення, які об'єкти захищати в першу чергу. 

Нагадаємо, що ЄС виділив понад 12 мільярдів євро на фінансування боєприпасів, зброї та іншої військової підтримки для України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що секретар РНБО відреагував на інформацію ЗМІ про план дій на випадок смерті Зеленського.

Також "Коментарі" писали про реакцію України на звинувачення Росії з атакою на кораблі РФ у Чорному морі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

2 серпня 2023, 09:20

Євросоюз до корумпованих звертався? Вагнер налякав? Згадалася окупована Європа? Треба думати кого як інструмент використовувати бо він може вийти з під контролю. Юдеї навіть свого бога не слухались постійно шкодили і розпалювали конфлікти.


Новини