Головна Новини Суспільство Війна з Росією Європейські країни платитимуть українцям за повернення додому: які суми
commentss НОВИНИ Всі новини

Європейські країни платитимуть українцям за повернення додому: які суми

Фінансову допомогу від європейських країн виплачуватимуть українцям, які вирішать повернутися до України після завершення бойових дій

29 травня 2024, 17:30
Поділіться публікацією:

Парламентська асамблея Ради Європи схвалила виплати українцям, які повернуться на батьківщину після закінчення війни. Так, голова Комітету ПАРЄ з міграції Олексія Гончаренка розповів, що українці, які бажають повернутись додому після закінчення бойових дій, зможуть розраховувати на фінансову підтримку.

Європейські країни платитимуть українцям за повернення додому: які суми

Країни Європи виплачуватимуть гроші українцям на повернення додому

За його словами, фінансову допомогу буде включено до широкомасштабної доповіді, яку Комітет готує в контексті української міграційної ситуації.

"Цю норму було додано у велику доповідь, яку ми готуємо в міграційному Комітеті ПАРЄ щодо України. Це дуже важливе рішення", – зазначив Олексій Гончаренко.

Згідно з попередніми даними, розміри виплат можуть відрізнятися залежно від країни.

Деякі країни вже зараз розробили такі ініціативи. Наприклад, Швейцарія вже пропонує українцям приблизно 500 євро, тоді як Норвегія збільшила розмір до 1500 євро.

Нагадаємо, що Німеччина надає значну підтримку українським біженцям, включаючи виплати на життєзабезпечення та житло. На порталі germany4ukraine.de розміщено важливу інформацію для українців, які планують скористатися цією допомогою.

"Коментарі" також писали, що Ірландія оголосила про швидке закриття низки центрів розміщення українських біженців. За словами прем'єр-міністра Саймона Харріса, майже 70 контрактів з готелями та іншими громадськими об'єктами, які досі використовувалися для притулку, що тікають від війни, не буде продовжено.

Чехія у перші роки витрачала значні кошти на утримання українських біженців, проте тепер українці приносять більше зиску, ніж витрат. За перші три місяці 2024 року Чехія спромоглася заробити на українських біженцях майже 3 млрд. крон (5,3 млрд. гривень).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини