Головна Новини Суспільство Війна з Росією Європейська розвідка озвучила скільки відсотків західної техніки втратила Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Європейська розвідка озвучила скільки відсотків західної техніки втратила Україна

Естонська розвідка вказала на відсоткові втрати техніки наданої для України від західних союзників.

18 червня 2023, 14:25 comments2407
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Керівник центру розвідки Сил оборони Естонії полковник Марго Гросберг розповів, які Україна зазнала втрати західної техніки під час війни з Росією. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання ERR.

Європейська розвідка озвучила скільки відсотків західної техніки втратила Україна

Полковник Марго Гросберг. Фото з відкритих джерел

Марго Гросберг виступив пресконференції в Міністерстві оборони Естонії, де розповів про український контрнаступ. За його словами ЗСУ перебуває на першому етапі контрнаступу, який передбачає невеликі військові операції з пошуком слабких місць у російських позиціях.

"Ініціатива, очевидно, в руках збройних сил України, а це означає, що вони самі вибирають час, місце і засоби, якими вони будуть атакувати підрозділи противника", — повідомляє естонський розвідник.

На пресконференції керівник центру розвідки Сил оборони Естонії вказав і втрати західної техніки, які зазнала українська армія.

"Менш як 10% наданого заходом обладнання було втрачено в результаті операцій, хоча ця кількість може зрости в ході подальших операцій", — повідомляє слова Марго Гросберг видання ERR.

Гросберг підкреслює, що західна військова техніка має кращий захист, тому навіть, якщо вона пошкоджується та виходить з ладу, є висока ймовірність, що військові в середині виживуть та не матимуть серйозних травм. Окрім того, за словами естонського розвідника втрата техніки є неминучим результатом будь-яких наступальних дій у війні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Стало відомо скільки відсотків американських БМП Bradley втратила Україна.

Також "Коментарі" писали про реакцію НАТО на африканський мирний план щодо закінчення війни в  Україні.

 

 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини