Головна Новини Суспільство Війна з Росією У НАТО відреагували на африканський мирний план
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО відреагували на африканський мирний план

Керівник НАТО вказав, що Україна має звільнити якомога більше територій перед мирними переговорами.

18 червня 2023, 13:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Генсек НАТО Єнс Столтенберг відреагував на чергову спробу мирного плану для вирішення війни між Україною та Росією. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на німецьке видання Welt.

У НАТО відреагували на африканський мирний план

Генсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото з відкритих джерел

Керівник військового альянсу прокоментував "мирний план" з 10 пунктів, який запропонували африканські лідери відвідавши Київ та Санкт-Петербург, де зустрілись з лідерами країн.

"Ми всі хочемо, щоб ця війна закінчилася. Але, щоб мир міг бути міцним, він має бути справедливим", — сказав Єнс Столтенберг.

Генсек НАТО вказує, що мирний план не повинен ґрунтуватись на заморожуванні конфлікту, адже це буде перемогою Росії. На думку Столтенберга лише Україна має визначати умови, які є прийнятні для закінчення війни.

"Чим більше окупованих територій зможе звільнити Україна, тим кращі карти вона матиме за столом переговорів для досягнення справедливого та тривалого миру", — заявив Столтенберг.

Нагадаймо, що африканська мирна ініціатива складається з 10 позицій, якими передбачено припинення бойових дій, безпечний рух зерна з України, тіснішу співпрацю РФ з країнами Африки та гарантії безпеки для Росії та України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Інституту вивчення війни розповів про плани Кремля скористатись мирним планом представників Африки. За їх аналізом Путін сигналізує про не справжню готовність вести мирні переговори.

Також "Коментарі" писали про те, що НАТО не може домовитись про нового генсека. Обов'язки Єнса Столтенберга на посаді керівника військового альянсу закінчуються восени 2023 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини