Головна Новини Суспільство Війна з Росією Єнс Столтенберг відреагував на початок контрнаступу України
commentss НОВИНИ Всі новини

Єнс Столтенберг відреагував на початок контрнаступу України

Генсек НАТО закликає підтримувати Україну під час наступальних дій, попри те, що вони будуть важкими та кривавими.

13 червня 2023, 19:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Генсек НАТО Єнс Столтенберг вказав, що Україна перебуває на початковій стадії контрнаступальних дій, тому захід має забезпечити військову підтримку ЗСУ. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Kyiv Independent.

Єнс Столтенберг відреагував на початок контрнаступу України

Генсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото з відкритих джерел

Керівник військового альянсу вважає, що Україна наразі посилює свої позиції проти російських військ, попри те, що контрнаступ перебуває у початковій стадії. Тому активні військові дії будуть попереду.

"Ми повинні бути готові, що цей наступ буде кривавим і важким. Росіяни встигли закріпитись — це досить важкі рубежі оборони, і прорвати їх – складне завдання", — стверджує Єнс Столтенберг та додає, що союзники бачать мужність і рішучість українців, які хочуть звільнити землю від росіян.

Довгоочікуваний контрнаступ України спеціалісти вважають одним з ключових моментів у війні та шансом ЗСУ звільнити окуповані Росією території. Окрім того, вдалі військові дії можуть змусити керівництво Кремля піти на мирні переговори на умовах України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ЗСУ у червні звільнили населений пункт на Донеччині. Станом на 13 червня представники Міноборони України заявили про деокупацію п’яти населених пунктів. 

Також "Коментарі" писав про те, що аналітики Oryx, які використовують дані з відкритих джерел, вказали скільки відсотків втратили американських БМП Bradley українські військові під час останніх контрнаступальних дій. Попри втрати техніки аналітики пояснюють, що вона виконала своє завдання та врятувала життя українським військовим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини