Головна Новини Суспільство Війна з Росією Експерти назвали важливу ціль ракет Taurus – чи доб'ють вони Кримський міст
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти назвали важливу ціль ракет Taurus – чи доб'ють вони Кримський міст

З цими ракетами українцям навіть не треба заходити до Криму танками

9 серпня 2023, 10:24
Поділіться публікацією:

Вперше ще наприкінці травня у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Україна звернулася до Німеччини з офіційним запитом, у якому просить надати їй крилаті ракети Taurus. Після цієї інформації була пауза, адже Берлін дав зрозуміти, що поки що не готовий постачати далекобійні ракети. І ось днями нардеп Єгор Чернєв повідомив у себе у Facebook про те, що, за його інформацією, ключові парламентські фракції Бундестагу досягли консенсусу щодо передачі Україні ракет Taurus. Звідси постає питання – куди Україна може вдарити, якщо отримає Taurus? Що стане головною ціллю ракет? Видання "Коментарі" розбиралося у питаннях, вивчивши думки експертів.

Експерти назвали важливу ціль ракет Taurus – чи доб'ють вони Кримський міст

Крилаті ракети Taurus. Фото: із відкритих джерел

Taurus – це не срібна куля, яка знищить усі військові об'єкти окупантів

Військовий експерт Павло Нарожний в ефірі "24 каналу" заявив, що німецькі крилаті ракети дуже потрібні ЗСУ для того, щоб перебити постачання окупантів з тилу.

Експерт припустив, що швидше за все Україна отримає Taurus з дальністю до 300 км, як це було з британським аналогом Storm Shadow та французьким SCALP-EG.

Павло Нарожний вважає, якби українська армія вже мала б ракети з дальністю ураження понад 300 кілометрів, то Кримський міст уже опився б на дні.

"Отримання таких ракет – це історія не про закінчення війни. А про системне знищення особового складу, військової техніки, складів боєприпасів та інфраструктури для логістики окупантів. Це – запорука нашого наступу", – сказав Нарожний.

За допомогою Taurus ми повністю перекриваємо Крим, зокрема кримські порти

Водночас, авіаексперт, провідний науковий співробітник НАУ Валерій Романенко в ефірі Radio NV висловив думку, що ракети Taurus таки стануть кінцем для Кримського мосту. Також за допомогою цих ракет, які ще більш потужніші, ніж Storm Shadow або SCALP, можна буде знищувати живу силу в тилу противника, а також важливі командні пункти.

"Ми перекриваємо Крим повністю, зокрема кримські порти. І самі розумієте: якщо порушити логістику Криму, не треба туди заїжджати на танках. Тобто, якщо ми отримаємо дійсно Taurus, це буде серйозний вклад. І цими ракетами потрібно буде вражати найбільш важливі російські об'єкти — хоча б інфраструктуру Керченського порту, там, де переправа, нарешті добити Керченський міст", – наголосив Валерій Романенко.

Читайте також на порталі "Коментарі" – до чого може призвести ескалація у Чорному морі – чи вдасться перезапустити зернову угоду.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини