Головна Новини Суспільство Війна з Росією Експерт пояснив, навіщо росіяни скидали паливо перед американським дроном
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт пояснив, навіщо росіяни скидали паливо перед американським дроном

Думка військового експерта

15 березня 2023, 17:05 comments23977
Поділіться публікацією:

Обставини зіткнення російського Су-27 з американським дроном MQ-9 Reaper, яке сталося 14 березня над Чорним морем, прокоментував військовий експерт Олег Жданов. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на ефір "Апостроф.TV".

Експерт пояснив, навіщо росіяни скидали паливо перед американським дроном

Реконструкція можливих дій росіян

Нагадаємо, що реконструкція події телеканалом CBS показує, що протягом більш ніж півгодини два російські винищувачі 19 разів пролетіли повз БПЛА, викидаючи в повітря паливо і намагаючись їм потрапити в безпілотник. Американські посадовці вважають, що метою винищувачів було зробити так, щоб БПЛА потрапив у "паливну хмару". Під час останнього проходу російський пілот помилився під час зближення. Він пройшов надто близько і зачепив розташований ззаду гвинт безпілотника.

Олег Жданов висловив своє припущення щодо цього:

"Якщо підтвердиться, що вони скидали паливо, це говорить про те, що вони готові були йти на зіткнення і для того, щоб не виникла пожежа і не вибухнув літак, вони скидали паливо", — заявив Олег Жданов. 

Тим часом Росія заявила, що вона намагатиметься підняти з дна моря американський дрон. Західні експерти припускають, що американські розробники передбачили механізми самознищення у випадку збиття дрону, тому Росія не зможе здобути ніякої переваги у разі підняття з дна моря безпілотника.

Після інциденту з безпілотником посла Росії у Вашингтоні Анатолія Антонова викликали для пояснень до Держдепартаменту. Посол РФ заявив, що Росія не хоче конфронтації зі Сполученими Штатами і наголосив на необхідності не створювати ситуацій, коли відбуваються ненавмисні зіткнення між країнами.

Крім того, російський посол зазначив, що безпілотники США збирають розвідувальні дані, які потім використовує Україна для ударів по Росії. Антонов заявив, що Росія очікує від США "припинення польотів біля російських кордонів". Американці, у свою чергу, заявили, що літали в нейтральній зоні Чорного моря, яка не належить Росії. Вони мають намір продовжувати польоти. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини