Головна Новини Суспільство Війна з Росією Експерт пояснив, чому за підривом Каховської ГЕС стоїть Росія
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт пояснив, чому за підривом Каховської ГЕС стоїть Росія

Аналітик з питань оборони розповів, чому Україні не вигідно підривати ГЕС та назвав переваги, які отримає Росія.

6 червня 2023, 13:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Україна звинуватила Росію у підриві дамби на Каховській ГЕС, однак Російська Федерація заперечує та заявляє, що за підривом стоять українські сили. Аналітик з питань оборони Майкл Кларк пояснює, чому підрив ГЕС вигідній лише Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

Експерт пояснив, чому за підривом Каховської ГЕС стоїть Росія

Каховська ГЕС. Фото з відкритих джерел

Британський експерт Майкл Кларк вважає, що від підриву дамби Каховської гідроелектростанції Росія матиме більше переваг ніж Україна.

"Дуже важко повірити, що Україна зробила б це. Навіть якби вони могли, пам'ятайте, що вибух був на російському боці дамби", — сказав Майкл Кларк.

Аналітик з питань оборони зазначає, що єдиним мінусом від пошкодження дамби для Росії становить лише зменшення постачання води до незаконно анексованого Криму.

"Хоч це було б погано для Криму та росіян, які живуть у Криму, безсумнівно, я вважаю, що це, швидше за все, буде Росія, ніж Україна. Україні від цього нічого не виграє – у Росії багато", — вважає Кларк.

Окрім того, Кларк наголошує, що підрив дамби та розширення Дніпра ускладнить переправу для українських сил під час їхнього контрнаступу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що генпрокурор України різко відреагував на підрив Каховської ГЕС. За його словами це чергові злочини Російської Федерації.

Також "Коментарі" писали, що очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба розкритикував деякі західні ЗМІ за висвітлення підриву дамби на Каховській ГЕС. Адже ЗМІ містили повідомлення, які ставлять факти та російську пропаганду в один ряд.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини