Головна Новини Суспільство події Генпрокурор різко відреагував на підрив Каховської ГЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

Генпрокурор різко відреагував на підрив Каховської ГЕС

Генеральний прокурор Андрій Костін вважає підрив ГЕС міжнародним злочином та вказує, що тактика Росії подібна до дій Гітлера.

6 червня 2023, 11:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Генеральний прокурор України Андрій Костін порівняв підрив Каховської ГЕС російськими військами з діями Гітлера у часи Другої світової війни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter українського чиновника.

Генпрокурор різко відреагував на підрив Каховської ГЕС

Росіяни підірвали Каховську ГЕС. Фото з відкритих джерел

Вранці 6 червня за попередньою інформацією 205-та мотострілецька частина ЗС РФ підірвала дамбу української гідроелектростанції у Новій Каховці. Як наслідок під загрозою затоплення опинилось близько 80 населених пунктів. На злочинні дії відреагував Генеральний прокурор України Андрій Костін, який заявив, що "Росія здатна лише руйнувати та вбивати" і не зупиниться ні перед чим.

"Підрив Каховської ГЕС — черговий доказ цього і міжнародний злочин. Сьогодні загнані в кут окупанти вбивають та лишають без домівок тисячі людей, яких ще вчора хотіли "інтегрувати до рф". Людожерська тактика "випаленої землі", гідна Гітлера", — вважає Андрій Костін.

За словами генпрокурора кінець для злочинних та агресивних дій Російської Федерації може стати лише її поразка у війні та подальший трибунал з притягненням винних у всіх злочинних діях на території України. Окрім того, Костін додає, що усі, хто досі сподівається на переговори з Росією повинні пам’ятати про потоки брудної води, яка змила домівки мирних людей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що експерт пояснив як підрив Каховської ГЕС вплине на можливості українського війська.

Також "Коментарі" писали, що у Зеленського відреагували на підрив дамби Каховської ГЕС. У зв'язку з подіями президент збирає засідання Ради нацбезпеки та оборони.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини