Головна Новини Суспільство Війна з Росією Екс-глава МЗС України назвав головну проблему Заходу у війні України та РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-глава МЗС України назвав головну проблему Заходу у війні України та РФ

Павло Клімкін прокоментував страх Заходу перед імовірною перемогою Росії та заявив, що наразі Європа не знає ні що робити з РФ, яка виграє, ні яка програє

20 грудня 2023, 17:40 comments1891
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що вже скоро два роки, як триває повномасштабне вторгнення російських військ в Україну, Захід все ще не знає, що робити з Росією, яка виграє і при цьому Захід не знає, що робити з Росією, яка програє. Це справжня проблема. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в інтерв'ю LIGA.net висловив колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Екс-глава МЗС України назвав головну проблему Заходу у війні України та РФ

Павло Клімкін. Фото з відкритих джерел

"Захід розуміє, що потрібно змінити модель і стратегію стримування. Вона має бути проти Росії, оскільки жодного консенсусу повернутися до попередньої моделі якоїсь взаємодії, яка існує з 1967 року і пов'язана з німецькою ментальністю, вже немає", — висловився дипломат.

Екс-глава МЗС зазначив, що зараз у Європі ніхто не знає, як побудувати нову модель проти Росії, а також не знає, що ця модель означатиме для НАТО.

"Майбутня модель стримування Росії і взагалі умовно європейська модель безпеки буде проти Росії – це питання активно обговорюється. Але поки що, за своїми, може, я не знаю чогось глибоко конфіденційного, але я не бачу якоїсь спільної логіки, не те що консенсусу щодо того, а яка вона – майбутня модель безпеки?", – заявив Клімкін.

Він розповів, що зараз на Заході домінує думка та позиція щодо стеження за подіями, що відбуваються навколо, а після вже рішення, як діяти далі, проте у США позиція інша. Американці не такі, вони чудово розуміють, що світ швидко змінюється, і в цьому світі є китайці, і потрібно знайти відповідь, чим буде Китай у майбутньому, чим буде Індія у майбутньому, і не лише.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що стане визначальним у 2024 році: як переламати хід війни на нашу користь.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чим можемо перекрити затримку допомоги від Заходу: про який план "Б" йдеться.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Чингачкукенко

20 грудня 2023, 18:45

Картавый недоносок, как всегда, в своём репертуаре. Нафлудил, навонял, слюнями набрызгал, а чего сказать хотел - непонятно. Какой-то бред больного триппером хомячка.


Новини