Головна Новини Суспільство Війна з Росією Економічне бронювання: у Зеленського розповіли, чи підтримують пропозицію
commentss НОВИНИ Всі новини

Економічне бронювання: у Зеленського розповіли, чи підтримують пропозицію

В Офісі президента позитивно ставляться до економічного бронювання, яке дозволить за певну суму грошей уникнути мобілізації до лав ЗСУ.

27 червня 2024, 13:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Радник Офісу президента Михайло Подоляк розповів, чи підтримує українська влада економічне бронювання. За його словами, економічне бронювання не ділить людей на багатих та бідних, а дає змоги залучити гроші до ЗСУ.

Економічне бронювання: у Зеленського розповіли, чи підтримують пропозицію

Подоляк розповів про суть економічного бронювання. Фото з відкритих джерел

Михайло Подоляк в інтерв'ю Новини.LIVE заявив, що економічне бронювання створюється не лише для заможних українців, а щоб наповнити бюджет для війни проти Росії.

"Економічне бронювання — питання підвищення кількості грошей, які підуть на фінансування ЗСУ. Війна проти РФ фінансується нашим власними коштами із державного бюджету", — заявив Подоляк.

Представник Зеленського зауважив, що під час війни не сталось детінізації української економіки, тому потрібно шукати інші способи отримати гроші для армії. За словами Подоляка в економічному бронюванні немає нерівності між багатими та бідними.

"На сьогодні теж є певне бронювання, виходячи із забезпечення критичної інфраструктури. Те ж саме буде стосуватися економічного бронювання, тільки за прозорими процедурами. Ми додатково бронюємо певну кількість людей і додатково за них платимо. Не розумію, звідки тут про нерівність", — сказав Подоляк.

Радник Офісу президента зауважив, що заможні люди можуть відкупитись давши хабаря, а економічне бронювання "чітко фіксуватиме категорії заброньованих" чиї гроші будуть йти на ЗСУ.

"На мій погляд, це прозора ситуація на відміну від будь-якої тіньової, коли правила чітко не прописані. Зрештою, це ще чітке планування для бізнесу. І як на мене, це і є перехід до держави, яка стає прозорою і поступово позбавляється корупційного компоненту", — наголосив Подоляк.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Зеленського відреагували на скандальні інциденти пов'язані з ТЦК під час їх роботи з військовозобов'язаними.

Також "Коментарі" писали про коментар Подоляка щодо скандалу з народним депутатом Миколою Тищенком.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини