Головна Новини Суспільство Війна з Росією Джонсон озвучив деталі мирного плану Трампа: на які поступки має піти Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Джонсон озвучив деталі мирного плану Трампа: на які поступки має піти Україна

Згідно з мирним планом Трампа щодо закінчення війни, Україна вийде на кордони 2022 року та отримає членство в НАТО. Натомість Путін зможе заявити про досягнення цілей "СВО".

21 липня 2024, 07:50 comments2626
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон розповів, що міг би зробити Дональд Трамп у разі його обрання президентом США. За словами Джонсона, експрезидент США, може закінчити війну проти Росії на правильних для України та Заходу умовах.

Джонсон озвучив деталі мирного плану Трампа: на які поступки має піти Україна

Борис Джонсон про мирний план Дональда Трампа. Фото з відкритих джерел

Борис Джонсон у статті для Daily Mail розповів про свою останню зустріч з Дональдом Трампом. Джонсон стверджує, що після цього переконався, що Трамп здатен "врятувати Україну", зупинити розширення війни та встановити мир.

"Трамп міг би просто зробити те, що для нього природно — припинити бюрократичну метушню та зволікати; дати українцям ті дозволи, які їм потрібні; а потім, коли Путіна знову відштовхнуть, він міг би запропонувати угоду", — говорить Джонсон.

Колишній прем’єр-міністр вважає, що Трамп скасує заборону для ударів ракетами ATACMS і Storm Shadow по російські території, зокрема по аеродромах у РФ, а також надасть іншу зброю. За словами Джонсона, мирний план Трампа щодо закінчення війни в Україні передбачає, що Київ зможе повернути свої території станом до лютого 2022 року. Крім того, щоб уникнути нової війни, Україна швидко приєднається до НАТО та ЄС.

Після закінчення війни, частина українських військових були б переведені до європейських країн та замінили б там 70 тис. американських солдатів. Таким чином, це зменшило б можливість нової російської агресії, посилило безпеку, а Трамп зменшив би витрати на армію в Європі. 

Натомість російський диктатор Володимир Путін, за планом Трампа, після відкидання російських військ отримає угоду за якою може стверджувати, що нібито Росія виконала своє завдання у війні в Україні та провела денацифікацію, а також якісь механізми захисту для російськомовного населення.

"Дональд Трамп бачить ризик: поразка України призведе до величезних довгострокових витрат для Америки та світу. З іншого боку, перемога України — якщо її правильно поставити — може прокласти шлях, як це не парадоксально, для нових і набагато кращих відносин з Росією", — говорить Джонсон.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Зеленського заявили про готовність України передати Росії пропозицію миру та назвали умови.

Також "Коментарі" писали про реакцію Володимира Зеленського на мирний план Дональда Трампа щодо закінчення війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини