Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Зеленського заявили, що Україна готова передати Росії пропозицію миру: які умови
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського заявили, що Україна готова передати Росії пропозицію миру: які умови

Михайло Подоляк розповів про готовність України до мирних переговорів з Росією. Однак вказав на основні умови таких переговорів.

7 липня 2024, 14:10 comments15424
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Україна може передати свої умови закінчення війни через треті країни. За словами представника Зеленського, це може бути подібним до механізму посередників, який був використаний під час зернового коридору.

У Зеленського заявили, що Україна готова передати Росії пропозицію миру: які умови

Радник голови ОП Михайло Подоляк. Фото з відкритих джерел

Михайло Подоляк в ефірі телемарафону повідомив, що Україна погодиться передати пропозицію Росії, яка міститиме умови закінчення війни. Однак такий варіант можливий лише за умови третіх країн і, за словами Подоляка, на цю роль підходять не всі країни.

"Будь-яка країна, яка серйозно налаштована, щоб проводити певну роботу, не публічно виходитиме і говоритиме досить банальні речі. Коли кажуть "ми за негайне припинення вогню", це означає, що країна не готова до місії посередництва. Тому що у великих війнах це зовсім інша робота", — сказав Подоляк.

Радник керівника Офісу президента наголосив, що основною умовою початку будь-яких мирних переговорів з Росією залишається виведення російських військ з території України. За словами Подоляка, припинення вогню на війні в Україні лише підготує Росію до нової фази війни. Крім того, Подоляк наголосив, що у війні потрібно розуміти, хто агресор, а хто — жертва,  а також концепції міжнародного права, які Росія порушила.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Віктор Орбан приїхав в Україну та запропонував Зеленському припинити вогонь на війні, щоб швидше домовитись з Путіним про її закінчення. Згодом угорський лідер розповів, як президент України відреагував на його пропозицію.

Також "Коментарі" писали про те, що Росія розпочала масову інформаційну кампанію проти України, яка отримала назву "Мир".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини