Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія розпочала інформаційну операцію "Мир" проти України: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія розпочала інформаційну операцію "Мир" проти України: деталі

Російська пропаганда активно просуває різні пропозиції "мирних планів" для закінчення війни в Україні, щоб вплинути на думку Заходу, України та інших країн.

7 липня 2024, 09:25
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Очільник Центру протидії дезінформації (ЦПД) та офіцер Сил оборони Андрій Коваленко розповів про нову інформаційну кампанію Росії. За його словами, Кремль хоче розмити формулу миру в інфопросторі пропонуючи різні "мирні плани" для закінчення війни в Україні.

Росія розпочала інформаційну операцію "Мир" проти України: деталі

Російський диктатор Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Андрій Коваленко стверджує, що Росія розпочала інформаційну операцію "Мир", яка спрямована на відвернення уваги в інфопросторі Заходу, Глобального Півдня та України щодо української формули миру.

"Перші ознаки цієї операції – вкидання плеяди фейкових мирних планів з різними пропозиціями і конспірологічні теорії про те, що таємні перемовини розпочались", — говорить Коваленко.

Очільник ЦПД пояснює, що інформація про різні "мирні плани" закінчення війни активно поширює російська пропаганда всередині РФ, а також в Азії, на Заході та на Близькому Сході. Крім того, різні мирні ініціативи коментує також російський диктатор Володимир Путін.

За словами Андрія Коваленка, Росія не готова до мирних переговорів та закінчення війни, а натомість Путін нарощує свою армію.

"Головна логіка дій росіян – створити білий шум, спрацювати на частину суспільства, яке готове на мир за будь-яку ціну. Сіяння сподівань щодо готовності до миру має на меті створити ілюзію, що це Україна не хоче миритися. І це їхній головний наратив для різних аудиторій світу", – підсумував Коваленко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Путін заявив про готовність до мирних переговорів з Україною, однак Лавров проговорився, чого хоче насправді Росія.

Також "Коментарі" писали про те, що у США пояснили, яку небезпеку для України становить пропозиція Орбана про припинення вогню з якою той їздив до Зеленського та Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини