Головна Новини Суспільство Війна з Росією Дві країни проголосували проти розслідування воєнних злочинів Росії в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Дві країни проголосували проти розслідування воєнних злочинів Росії в Україні

Під час голосування про продовження діяльності Комісії з воєнних злочинів Росії в Україні дві країни проголосували проти.

4 квітня 2023, 18:30 comments15538
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Рада ООН з прав людини виставила на голосування продовжити ще на один рік діяльність Комісії з воєнних злочинів Росії в Україні. Дві країни проголосували проти – Китай та Еритрея. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Дві країни проголосували проти розслідування воєнних злочинів Росії в Україні

Голова слідчої комісії Ерік Мозе. Фото з відкритих джерел

Рада ООН з прав людини ухвалила більшістю голосів продовжити діяльність Комісії з воєнних злочинів Росії в Україні ще на рік. Підтримали таку ініціативу 28 країн, 17 утримались, а ще дві країни проголосували проти. Ними виявилась Еритрея та Китай. Південна Африка утрималась, проте заявила, що така ініціатива може створити ще більше проблем між ворогуючими країнами.

"Масштаби та жорстокість російських звірств в Україні просто перевищують будь-яке людське розуміння", — заявила Раді напередодні голосування посол України в ООН у Женеві Євгенія Філіпенко.

У звіті, опублікованому минулого місяця, комісія визнала, що випадки тортур і напади на енергетичну інфраструктуру України можуть становити злочини проти людства. Рада ООН з прав людини не має юридично обов’язкових повноважень, проте її розслідування та докази передаються судам, які мають такі повноваження.

Дві країни проголосували проти розслідування воєнних злочинів Росії в Україні - фото 2

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Кремлі відреагували на заяви Міжнародного суду про справи щодо воєнних злочинів РФ. А одна Марія Львова-Бєлова заявила, що не розуміє за що на неї виписали ордер на арешт.

Також "Коментарі" писав, що Unicef підрахували кількість загиблих дітей під час війни в Україні. Згідно з офіційними даними це 501 дитина, проте в організації заявили, що випадків дитячої смерті від Росії ймовірно набагато більше.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини