Головна Новини Суспільство Війна з Росією Звинувачена разом з Путіним Міжнародним судом Львова-Бєлова відреагувала на ордер на арешт
commentss НОВИНИ Всі новини

Звинувачена разом з Путіним Міжнародним судом Львова-Бєлова відреагувала на ордер на арешт

Львова-Бєлова вважає звинувачення МКС щодо депортованих українських дітей "неправдивими та незрозумілими".

4 квітня 2023, 12:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російська уповноважена з прав дитини Марія Львова-Бєлова разом з Володимиром Путіним отримала ордер на арешт від Міжнародного кримінального суду зі звинуваченнями у воєнних злочинах, які стосуються депортації українських дітей. Тепер російська чиновниці відреагувала на рішення МКС та заявила, що звинувачення на її адресу є "неправдивими та незрозумілими". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Звинувачена разом з Путіним Міжнародним судом Львова-Бєлова відреагувала на ордер на арешт

Марія Львова-Бєлова. Фото з відкритих джерел

Під час пресконференції в Москві Львова-Бєлова відповіла на звинувачення МКС. Російська уповноважена з прав дитини сказала, що завжди діяла в інтересах дітей і їй неввідомі випадки, коли дитину з України розлучали з її родичами та усиновлювали в Росії.

"Уповноваженому президента з прав дитини незрозуміло, в чому конкретно полягають звинувачення Міжнародного кримінального суду і на чому вони ґрунтуються. Викликає здивування використання формулювання "незаконна депортація населення (дітей)" в офіційній заяві МКС", — йдеться в окремій заяві комісії Львової-Бєлової про свою роботу, яку оприлюднили перед пресконференцією.

Нагадаймо, зо 17 березня Міжнародний кримінальний суд звинуватив Володимира Путіна та Марію Львова-Бєлову у можливих воєнних злочинах, які стосуються депортації українських дітей. Згідно з МКС росіяни вивезли сотні дітей з дитячих будинків на тимчасово окупованих територіях і відомі випадки про усиновлення цих дітей в Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про реакцію світу на рішення Міжнародного суду щодо видачі ордера на арешт Путіна.

Також "Коментарі" писав про, що у Гаазі розпочався суд над колишнім президентом Косова у справі про воєнні злочини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини