Головна Новини Суспільство Війна з Росією Міжнародний суд видав ордер на арешт Путіна: що це означає
commentss НОВИНИ Всі новини

Міжнародний суд видав ордер на арешт Путіна: що це означає

Міжнародний кримінальний суд видав указ про два ордери для диктатора Путіна та російську уповноважена з прав людини Марію Львова-Бєлову.

17 березня 2023, 17:52 comments1136
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міжнародний кримінальний суд (МКС) видав рішення на арешт двох осіб. Однією виявилась російська політична діячка, яка займається питанням дітей Марія Львова-Бєлова, тоді як інший – президент РФ Володимир Путін. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на рішення Міжнародного кримінального суду.

Міжнародний суд видав ордер на арешт Путіна: що це означає

Російський диктатор Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Згідно з постановою від МКС йдеться про те, що російський диктатор Володимир Путін може нести відповідальність за воєнні злочини, зокрема незаконної депортації дітей з українських територій. Суд наголошує, що існують реальні підстави вважати, що Володимир Путін особисто відповідальний за ці злочини, які відбувались з моменту вторгнення РФ в Україну.

Генпрокурор України Андрій Костін пояснив, що таке рішення означає на практиці.

"Це означає, що за межами росії путіна мають заарештувати та передати до суду. А світові лідери тричі думатимуть, перш ніж тиснути йому руку або сідати з ним за стіл переговорів", — пояснює генпрокурор України Андрій Костін

Ще одній людині, які виписали ордер, це російська уповноважена з прав дітей Марія Львова-Бєлова, яку підозрюють у тих самих злочинах скоєних щодо дітей на тимчасово окупованих територіях України.

Палата попереднього провадження ІІ Міжнародного кримінального суду зазначила, що для захисту свідків та подальшого розслідування свідчення деталі ордерів не повідомляються, проте вони можуть бути оприлюднені згодом, в інтересах правосуддя. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, для чого створюють в Україні Офіс Міжнародного кримінального суду.

Також "Коментарі" писали, що у Кремлі відреагували на заяви Міжнародного суду про справи щодо воєнних злочинів РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

xxxxx

17 березня 2023, 19:07

Xочeшь бecплатнoго сeкcа с кpасивой и pазвратной незнакoмкoй?! Тыcячи девoк ждут тeбя, без региcтрации и бoтов, без шлюx и pазводил, все анoнимнo и бeсплатнo. Пpосто попpобуй ----- https://e.vg/keks


Новини