Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Unicef підрахували кількість загиблих дітей під час війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Unicef підрахували кількість загиблих дітей під час війни в Україні

У дитячій благодійній організації при ООН підрахували кількість загиблих та порених дітей в Україні за час війни.

3 квітня 2023, 18:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Виконавчий директор дитячої благодійної організації ООН Кетрін Рассел оприлюднила кількість підтверджених випадків загибелі дітей в наслідок російської агресії. За даними Unicef – це 501 дитина. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter Кетрін Рассел.

У Unicef підрахували кількість загиблих дітей під час війни в Україні

Українські діти гинуть через напад Росії. Фото з відкритих джерел

За підрахунками організації Unicef, яка займається проблемами дітей, в Україні зареєстрували 501 смерть дитини від нападу російської Федерації.

"Чергова трагічна віха для дітей та родин України. З початку ескалації війни в лютому 2022 року було вбито щонайменше 501 дитину", — заявила Кетрін Рассел та додала, що "майже 1000 дітей отримали поранення, залишивши на них рани та шрами – як видимі, так і невидимі – які можуть залишитися на все життя. Діти та родини в Україні платять найдорожчу ціну за цю жорстоку війну".

Окрім того, виконавчий директор дитячої благодійної організації ООН заявила, що це лише підтвердженні дані організації, а справжня цифра вища.

"Це лише підтверджені дані ООН. Справжня цифра, ймовірно, набагато вища, а втрати для постраждалих сімей неймовірні", — говорить Кетрін Рассел.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Міністерстві внутрішніх справ назвали, кількість зареєстрованих кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів, які вчинила Російська Федерація на території України.

Також "Коментарі" писали, що у Гаазі розпочався суд над колишнім президентом Косова у справі про воєнні злочини. Хашим Тачі відкидає звинувачення та стверджує, що він не винен. Попри звинувачення, населення Косова вважає Тачі героєм країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини